Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği Protokolü

Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği Protokolü

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

16.04.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle, hukuk ağırlıklı eğitim veren bu okuldan mezun olan öğrencilerin, meslek edinmelerinde ve tercihlerinde Adana Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet savcılarından fikir sahibi olmaları sağlanacak.

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Toplantı Salonu'ndaki protokol törenine, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Okul Müdürü Hüseyin Avni Güllü ile idareciler katıldı. Törende konuşan Başsavcı Ali Yeldan, protokolün hem hukuk camiasına hem de öğrencilere büyük katkısının olacağına inandığını söyledi. Adliye kapılarının sonuna kadar öğrencilere açık olduğunu belirten Başsavcı Yeldan, "Protokol ile Başsavcı vekillerimiz, savcılarımız öğrenciler ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak, mesleki deneyimlerini aktararak yol gösterecek. Bu sayede geleceğin hukukçu adayları olan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, hukukun işleyişini, savcılarımızın çalışmalarını yerinde görecek. Protokolle birlikte yapacağımız etkinlik ve çalışmaların, öğrencilerin meslek edinmeleri ve tercihlerinde yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

GELECEĞİN HAKİM SAVCILARI İŞLEYİŞİ YERİNDE GÖRECEK

Okul Müdürü Hüseyin Avni Güllü ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında hazırlanan protokole verdiği desteklerden dolayı Başsavcı Ali Yeldan'a teşekkür etti. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin genel olarak hukukçu olmayı tercih ettiğini belirten Hüseyin Avni Güllü, "Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, geleceğin hakim, savcı ve avukatları olacakları için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan bu protokol kurumumuzun statüsü gereği önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin meslek tercihlerinde, hakim ve Cumhuriyet savcılarını bizzat yerinde görerek çalışma koşullarına tanık olmaları, okulumuzun işlevselliğini ve verimliğini arttıracaktır. Tüm öğrencilerimizin faydalanacağı işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra hazırlanan işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı vekilleri ve Cumhuriyet savcıları öğrencilerle bir araya gelerek, kariyer günleri ve ilk ders uygulamaları üzerinden söyleşiler yapacak. Cumhuriyet Başsavcılığı ev sahipliğinde hukukun işleyişini yerinde görmek amacıyla adliye gezisi, uygulamalı duruşma etkinlikleri düzenlenecek. Her iki kurumdan birer temsilci ile yürütme kurulu oluşturularak öğrencilere rehberlik edilecek. Cezaevi Savcılığı işbirliği ile haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen kişiler tarafından, okulun kapalı olduğu zamanlarda fiziki altyapısının iyileştirilmesi ve bakım -onarım işlemlerinin yapılması sağlanacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement