"Geleceğin Lider Kadınları Ulusal Genç Kadın Girişimciliği" Zirvesi - Son Dakika
Yerel

"Geleceğin Lider Kadınları Ulusal Genç Kadın Girişimciliği" Zirvesi

İŞKAD Başkanı Türkmen: "Kadının iş gücüne katılımında Türkiye 127'nci sırada"

02.11.2013 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadının iş gücüne katılımında Türkiye'nin 127'nci sırada olduğunu bildirdi.

İŞKAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKAD Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi tarafından desteklenen "Geleceğin Kadın Liderleri" projesi kapsamında "Geleceğin Lider Kadınları-Ulusal Genç Kadın Girişimciliği" zirvesi Adana'da başladı. Anemon Otel'de gerçekleştirilen zirvenin ilk gününde proje ortakları ile 91 genç girişimci adayı biraraya geldi.

İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen, tanışma toplantısının açılışına yaptığı konuşmada, kadınların başka ekonomi olmak üzere yaşamın her alanında daha fazla ve etkin yer alması gerektiğini kaydetti.

Kadınlarını ekonomik yaşamın içine katmayan ülkelerin ekonomik olarak kalkınmasının mümkün olmadığını bildiren Türkmen, İŞKAD olarak kadınların iş yaşamında daha fazla yer almasına odaklandıklarını bildirdi.

Girişimci kadın konusunda ciddi bir sorun olduğunu belirten Türkmen, şunları kaydetti:

"Bizim gibi düşünen arkadaşlarımızla elimizi taşın altına koyduk ve şu anda sizlerin huzurundayız. Sizin de katkılarınızla Türkiye'de yeni çiçekler açsın ve bu çiçekler çoğalarak hepimizi bambaşka bir noktaya getirsin istiyoruz. Kadının iş gücüne katılımında Türkiye 127'nci sırada. Burada büyük bir çelişki var. Bu çelişkinin giderilmesi için sizinle birlikte el ele, kol kola geleceğe yürüyerek yüzünü batıya çevirmiş, yarının çağdaş, aydın Türkiye'sini oluşturma anlamında bu işin içindeyiz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Geleceğin Lider Kadınları Ulusal Genç Kadın Girişimciliği' Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement