Geleceğin teknolojisi Lityum İyon Mutlu Akü Standında! - Son Dakika
Güncel

Geleceğin teknolojisi Lityum İyon Mutlu Akü Standında!

Automechanika İstanbul Fuarı'nda sergiledi. Yoğun AR-GE çalışmaları sonunda hibrit araçlar için özel olarak geliştirilen Lityum İyon akülerini de ilk kez beğeniye sundu.

07.04.2017 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörünün lideri Mutlu Akü, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Automechanika İstanbul'da yeni ürünlerini sektör profesyonelleri ve katılımcılarla buluşturdu.

Standında SFB teknolojisinden, Start-Stop AGM ve EFB teknolojisine, ağır hizmet akülerinden, Marin akülerine kadar geniş ürün gamını tanıtan Mutlu Akü, sektörünün bu günkü trendlerini ve geleceği ile ilgili öngörülerini katılımcılarla paylaştı.

LİTYUM- İYON AKÜLERLE DAHA FAZLA ENERJİ

Mutlu Akü'nün Automechanika'daki yıldızı ise, Türkiye'de ilk kez beğeniye sunduğu Lityum-İyon akü oldu. Mutlu Akü'nün Tuzla'daki üretim tesislerinde bulunan AR-GE Merkezi'nde geliştirilen Lityum-İyon akü, dünya genelinde her geçen gün daha fazla tercih edilen hibrit araçlar için geliştirildi. Standart akülere oranla enerji yoğunluğu daha fazla olan Lityum-İyon aküler, bu sayede daha düşük hacme ve daha az ağırlığa rağmen, standart akülerden daha fazla enerji depolayabiliyor. Lityum iyon aküler kurşun asit akülere göre daha uzun ömre sahip.

Sadece hibrit otomobillerde değil, ev tipi enerji depolama, yenilenebilir enerji, UPS, Telekom ve forklift gibi endüstriyel sektörde yer alan araçlarda da kullanılan

Lityum iyon aküler, karbon emisyonunu azaltmayı hedefleyen araçlarda kullanıldığı için de çevre dostu olarak kabul ediliyor.

GELİŞEN LİTYUM-İYON AKÜ PAZARI

Dünya genelinde çevre dostu olmaları ve daha az fosil yakıt tüketimleri nedeniyle hibrit araç teknolojisine talebin arttığını, bunun da araç üreticilerinin lityum-iyon akülere olan talebini de artırdığını söyleyen Mutlu Akü CEO'su Göksel Paker "Hali hazırda lityum-iyon akülerin, standart kurşun asit akülere göre maliyeti daha yüksek. Ancak dünyada hibrit araç teknolojisine olan talebin artmasıyla, fiyatlarının düşeceğini düşünüyoruz. Performansı ve uzun ömürleri dikkate alındığında, önümüzdeki dönemlerde daha rekabetçi bir fiyat oluşacaktır" diye konuştu.
Mutlu Akü olarak, araç üreticileri ile birlikte yenilikçi araçlarda bu akülerin kullanılması için çalışıldığını belirten Paker, Mutlu Akü'nün lityum-iyon akülerin geliştirilmesi için yoğun AR-GE çalışmalarının yürütüldüğünü, konusunda uzman mühendisleri de bünyesine kattığını ifade etti. Paker, Mutlu Akü'nün 2020 hedef ve vizyonlarına göre, lityum-iyon akülerin, bugünkü Start-Stop sistemleri gibi önümüzdeki yıllar içinde daha yaygın hale geleceğini, gelişen pazar talebine göre bu payın 2020 sonrasında artacağını öngördüklerini söyledi.

"HEDEF TÜRKİYE'NİN START-STOP AKÜLERİN ÜRETİM MERKEZİ OLMASI"

Mutlu Akü'nün 2020 hedefleriyle ilgili de bilgi veren Mutlu Akü CEO'su Göksel Paker "4 kıtada 70'ten fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemize ekonomik katkı sağlamaktayız. Daha geniş coğrafyalara hizmet vermeyi hedefliyoruz. Yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam ederken, Start-Stop araçlar için özel üretilmiş Start-Stop akülerin üretim merkezi olacağız" dedi. Premium ürünlerle faaliyet gösterdikleri her ülkede daha fazla tercih edilmeyi hedeflediklerini söyleyen Paker "Hedeflerimiz büyük ama bunları yapabilecek güçteyiz. 75'inci yılımızda Türkiye pazarında liderliğini sürdüren, iş yapış şekliyle lider, çevre ve topluma saygılı, tercih edilen, yenilikçi bir şirket olmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin teknolojisi Lityum İyon Mutlu Akü Standında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement