Geleceğin Tiyatrocularını Bağcılar Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Tiyatrocularını Bağcılar Yetiştiriyor

Geleceğin Tiyatrocularını Bağcılar Yetiştiriyor

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu, 7'nci dönem seçmelerini yaparak eğitimlere başladı.

25.02.2013 11:23  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu, 7'nci dönem seçmelerini yaparak eğitimlere başladı. 2 yıl devam edecek tiyatro okulunun hedefi geleceğin tiyatro sanatçıları yetiştirmek.

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu, 7'inci dönem seçmelerini yaparak eğitime başladı. 180 öğrencinin derslere devam ettiği tiyatro okuluna bu yıl da yoğun talep oldu. Okula 400 kişi müracaat ederken, yapılan mülakat sonucunda 110 kişi kabul edildi.

Seçmelerin yapılmasının ardından okulun yeni dönem açılışı, Bağcılar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Ulvi Alacakaptan yönetimindeki tiyatro okulu öğrencilerin yaptıkları muhteşem gösteriler konuklardan büyük beğeni topladı.

Bağcılar'ın göçlerle kurulmuş bir ilçe olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ortak bir kent kimliği oluşturmak için sosyal ve kültürel projelere büyük önem verdiklerini söyledi. Tiyatro okulunun

kültürel faaliyetlere büyük katkı sunacağını belirten Çağırıcı, "Çok güzel sonuçlar aldığımızı söyleyebilirim. Başta Tiyatro Sanatçımız Ulvi Alacakaptan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

280 ÖĞRENCİ TİYATRO OKULU'NDAN MEZUN OLDU

Öğrencilerden en küçüğünün 7, en büyüğünün ise 53 yaşında olduğu okulda dersler, tamamen alanında uzman eğitmenler tarafından, Çınar Mahalle Konağı ve Sancaktepe Kültür Merkezi'nde veriliyor. Öğrencilere, sahne bilgisi, doğaçlama, beden dili-pandomim, diksiyon, dramaturji, tiyatro tarihi, sinema-televizyon ve müzik eğitimi veriliyor.

2007 yılında açılışını yapılan Tiyatro Okulu her yıl seçmelerle yeni öğrenciler kabul ediyor. Toplam 2 yıl devam eden okul şimdiye 280 mezun verdi. Okuldan mezun olanlar arasında, dizi filmlerde, reklam filmlerinde ve bazı tiyatrolarda rol ve sahne alan oyuncular bulunuyor. Okul'da 7-11, 12-15 ve 16 yaş üstü olmak üzere 3 ayrı yaş grubunda eğitim veriliyor.

Ünlü Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan'ın sanat yönetmenliğinde açılışı yapılan okul 2 yıl devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Tiyatrocularını Bağcılar Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement