Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması

"Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması" ödül töreni ve sergi açılışı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

13.02.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması" ödül töreni ve sergi açılışı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Belediyesi, Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Albayrak Grubu'nun katkısıyla düzenlenen yarışmaya, 227 sanatçı katıldı.

Geleneksel sanatların tanıtımına, gelişimine katkı sağlamak, bu alanda çalışma yapan sanatçıları teşvik etmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın sonunda, başkanlığını Beşir Ayvazoğlu'nun yaptığı 40 kişilik seçici kurul tarafından değerlendirme yapıldı. Hüsn-i hat, cilt, tezhip, minyatür, ebru, kalemişi, çini ve kaatı dallarında 51 eser sergilenmeye değer görüldü.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergide, yarışmada dereceye giren Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Cezayir, Japonya ve Yemen'den katılan sanatçıların eserleri yer aldı.

Törende, "hüsn-i hat" kategorisinde Abdulvahap Ali Hasan Saif, "tezhip" dalında Zehra İpek, "minyatür" dalında Soner Şahin, "cilt" kategorisinde Osman Ömer Doruk'a birincilik ödülü takdim edildi.

Bu yılın teması; kardeşlik

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sergide çok önemli eserlerin yer aldığını belirterek, "Katılımcılara ve bu imkanı oluşturanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın, göreve ilk başladığı yıllarda misafirlere ebru bulup hediye etmekte zorlandıklarını, bugün ise "acaba hangi sanat ürününü götürsek" diye düşünür noktaya geldiklerini belirtti.

Geleneksel ve modern sanatlarla halkın barışık hale geldiğini vurgulayan Aydın, "Geleneksel ve modern sanat eserlerinin halkımızın evlerinde, salonlarında sergileniyor olması, bu işin bir piyasasının olması gerçekten insanı heyecanlandıran, insana mutluluk katan, gelecekle ilgili de ümitvar kılan bir durumdur. Yarışmaya katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan ise yarışmanın bu yıl "kardeşlik" temasıyla düzenlenmesinin nedenlerini şöyle açıkladı:

"Birincisi malumunuz İslam dünyası kan revan içerisinde. Batı dünyasının müdahalelerini bir yana bırakacak olursak, Müslümanlar da maalesef çeşitli mezhep kavgalarıyla birbirine girmiş durumda. Bu durum hepimizi derinden etkilemektedir. Bunun dışında ülkemizde de yine benzer problemler maalesef yaratılmak isteniyor. Biz de sivil toplum örgütleri olarak yaptığımız çalışmalarda, sosyal mesajlar vermeyi amaç edindik. Bu konuya duyarsız kalamazdık, son iki yıldır konumuzu bunun üzerine inşa ettik."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement