Geleceğin Yarış Atları Kapış Kapış Satıldı - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yarış Atları Kapış Kapış Satıldı

Geleceğin Yarış Atları Kapış Kapış Satıldı

Malatya’daki Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetişen safkan Arap tayları İstanbul’da görücüye çıktı.

21.10.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetişen safkan Arap tayları İstanbul'da görücüye çıktı. Yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği açık arttırmada en yüksek fiyat ise 400 bin TL ile Gecenin Sesi isimli taya verildi.

İstanbul Veliefendi Hipodromunda eller geleceğin yarış atları safkan Arap tayları için kalktı, en yüksek fiyatı ise Gecenin Sesi aldı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nde yetişen 15 safkan Arap tayı Veliefendi'de görücüye çıktı. Türkiye'nin dört bit yanından gelen at yarışı tutkunları taylara sahip olmak için adeta birbirleri ile yarıştı. Taylar podyumda yürüdükçe teklifler kızışırken, en ucuz tay 50 bin, en pahalısı ise 400 bin TL'ye alıcısını buldu.

En pahalı tay olarak satılan Özgünhan'ın tayı Gecenin Sesi'ni, Türkiye'nin yarış atçılığında önde gelen isimlerinden Gülerce ailesi adına Engin Bekiroğulları aldı. Satışlarda toplam 2 milyon 410 bin TL gelir elde edilirken, satışları TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden, Atçılık Daire Başkanı Dr. Hasan Can, Sulatnsuyu TİGEM Müdürü Murat Durmaz da izledi.

Sultansuyu TİGEM Müdürü Murat Durmaz amaçlarının Sultansuyu'ndaki Arap atçılığını en iyi seviyeye getirmek olduğunu söyledi. İşletmelerinde yetişen 15 elit tayın tamamının yapılan satışlarda yeni sahiplerine kavuştuğunu belirten Durmaz, "Temennimiz bu taylarımızın yeni sahiplerine hayırlı olması. İşletmede bu taylarımızın yetiştirilmesinde emeği gecen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü Atçılık Daire Başkanı Dr. Hasan Can ise TİGEM olarak Arap atçılığına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Bu amaçla Eskişehir Anadolu, Bursa Karacabey, Malatya Sultansuyu işletmelerimizde Arap atlarının üst seviyede yetiştirilmesi açısından Genel Müdürlük olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bu taylarımızın yeni sahiplerine hayırlı olması ve bol kazanç getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ise satışlara gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, "Bugün yarış sahalarına baktığımızda hipodromlarda derece alan atların büyük çoğunluğu TİGEM yetiştirmesi atlar. Bu atlarımızın yetiştirilmesinde emeği gecen TİGEM çalışanlarımızı kutluyorum. Sultansuyu TİGEM Müdürü Murat Durmaz'ın şahsında tüm Sultansuyu çalışanlarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şimdi 2 yaşında olan taylar 6 ay sonra yarışlara çıkmaya başlayacak ve pistlerin tozunu arttıracak. Açık arttırmada satılan atlar ve fiyatları ise şöyle:

Demir Cevheri 70 bin TL, Metal Fırtınası 170 bin TL, Agah 110 bin TL, Ertaş 80 bin TL, Akal Tay 50 bin TL, Anadolu Hisarı 100 bin TL, Malta Şahini 200 bin TL, Büyük Doğu 250 bin TL, Yalıkavak 160 bin TL, Büyük Hazine 150 bin TL, Gecenin Sesi 400 bin TL, Altıncı His 150 bin TL, Yeşil Yol 250 bin TL, Kilit Taşı 190 bin TL ve Kırık Testi 80 bin TL. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Yarış Atları Kapış Kapış Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement