Geleceğin Yıldız Futbolcuları Şişli’den Yetişecek - Son Dakika
Spor

Geleceğin Yıldız Futbolcuları Şişli’den Yetişecek

Geleceğin Yıldız Futbolcuları Şişli’den Yetişecek

Şişli Belediyesi bir ilke imza atarak Şişli'de Futbolcu Fabrikası kuruyor.

20.07.2011 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi'nin geleceğin yıldız futbolcularını yetiştireceği Futbolcu Fabrikası projesi, temel atma töreniyle hayata geçti. Geçtiğimiz günlerde vefat eden futbol dünyasının duayen ismi Coşkun Özarı'nın isminin verildiği spor kompleksinin temelini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Coşkun Özarı'nın oğlu Murat Özarı birlikte attılar.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile uzun seneler birlikte çalışmayı umduğunu belirterek, "Bugün sadece bir tesisin temellerini değil, yeni bir anlayışın temelini atıyoruz. Bu tesisten yetişen gençler çağdaş sporcu olacak, centilmen vasıflara sahip olacak. Bu tarif, eksiksiz olarak büyük sporcu, büyük hoca, büyük centilmen, rahmetli Coşkun Özarı'ya çok uyuyor. Bu okul, bu futbolcu fabrikası onun spor ahlakına, onun centilmenliğine, onun efendiliğine yakışır sporcular yetiştirecek ve bu tesis onun adını taşıyacak" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise "Göreve geldiğim gün itibariyle arkadaşlarla aldığımız en önemli kararlardan biri, altyapıya vereceğimiz önemdi. Çok mutluyum ki, Türk futbolunun böylesine kaotik bir ortamda bulunduğu zamanda bu tesisisin hayata geçirilişi derin bir nefes alma imkanı sağladı bize. Sayın Sarıgül'e spor adına yaptığı bu önemli hizmet için çok teşekkür ederim" dedi.

Temel atma törenine CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan vekili Lütfü Arıboğan, Galatasaray Klübü eski başkanlarından Faruk Süren, Selahattin Beyazıt ve Alp Yalman, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer, Coşkun Özarı'nın ailesi ve çocukları katıldı.

7-14 yaş arası yetenekli çocuklar tespit edilerek profesyonel spor eğitmenleri gözetiminde futbolun temel konularında eğitim alacaklar. Yılda 200 çocuğun aldıkları eğitimlerle Türk ve dünya futboluna kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Geleceğin Yıldız Futbolcuları Şişli’den Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement