Geleceğin Yıldızları Teb Bnp Parıbas İstanbul Cup'ta Buluştu - Son Dakika
Spor

Geleceğin Yıldızları Teb Bnp Parıbas İstanbul Cup'ta Buluştu

Geleceğin Yıldızları Teb Bnp Parıbas İstanbul Cup\'ta Buluştu

Yılın en büyük tenis turnuvası TEB BNP Paribas İstanbul Cup geleceğin yıldızlarını ağırlıyor.

17.07.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılın en büyük tenis turnuvası TEB BNP Paribas İstanbul Cup geleceğin yıldızlarını ağırlıyor. 16, 17, 18 ve 19 yaş WTA Dünya birincileri İstanbul'da bir araya geldi.

WTA'in 'Future is Here' konsepti altında, geleceğin Grand Slam şampiyonları olması beklenen genç tenisçiler İstanbul'da buluştu. Yaşıtları arasında dünyanın en yüksek WTA sıralamalarına sahip genç tenisçiler, geleceğin Williams'ı, Sharapova'sı, Hingis'i olarak gösteriliyor. İşte o geleceğin yıldız adayları:

ANA KONJUH

2013 Amerika Açık Juniors ve Avustralya Açık Juniors şampiyonu. Dünyanın en iyi 16 yaş oyuncusu Ana Konjuh, 2013 yılında Amerika Açık Juniors ve Avustralya Açık Juniors turnuvalarında şampiyonluk elde etti. Bu büyük başarıların ardından basamak atlayarak WTA turnuvaları oynamaya başlayan Konjuh, basamakları hızla tırmandı ve kısa sürede 139. sıraya yerleşti. Konjuh, TEB BNP Paribas İstanbul Cup turnuvasında istikrarlı performasına devam ediyor. Eleme maçlarında olağanüstü maçlar çıkararak Ana Tabloya kalma hakkı kazanan Konjuh, ana tablo ilk turunda Dünya 37 numarası Magdalena Rybarikova ile karşılaştı ve büyük bir başarıya imza atarak rakibini 3/6 6/3 6/4 skorla devirmeyi başardı.

BELINDA BENCIC

2013 Fransa Açık ve Wimbledon Juniors şampiyonu. Dünyanın en iyi 17 yaş oyuncusu Belinda Bencic, günümüzün Martina Hingis'i olarak görülüyor; o da tıpkı Hingis gibi İsviçre doğumlu ve Slovak asıllı. İki tenisçinin oyun stilleri de birbirine benzetiliyor. Martina Hingis'in annesi Melanie Molitor'un Bencic'in antrenörü olmasının bunda etkisi olabilir. Bencic, 2013 Fransa Açık ve Wimbledon Juniors turnuvalarında şampiyonluk elde etti. Genç yaşına rağmen, WTA turnuvalarındaki üstün performansı ile dünya sıralamasında 62. sıraya yerleşti. Gelecek vadeden tenisçi, markalar tarafından da keşfedilmiş durumda. Bencic'in tam 11 sponsoru var. TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a ana tablodan katılmaya hak kazanan Bencic, şanssız bir kura çekti ve turnuvanın ilk turda 1. seribaşı Caroline Wozniacki ile eşleşti ve elendi.

DONNA VEKIC

2013 Malezya WTA şampiyonu. 18 yaşındaki tenisçiler arasında dünyanın en başarılı oyuncusu olan Donna Vekic, Hırvatistan doğumlu. Daha iyi şartlarda antrenman yapabilmek için küçük yaşta İngiltere'ye taşınan Vekic, Tim Henman'ın eski antrenörü David Felgate tarafından çalıştırılıyor. Felgate'e göre Vekic, Tim Henman'dan bile daha fazla umut vadediyor ve son dönemdeki başarıları düşünülürse, ilk 10 tenisçi arasında yer alması kaçınılmaz. WTA klasmanında 74 numara olan Vekic, 2013 yılında Malezya'da gerçekleşen WTA turnuvasında şampiyonluk elde ederek büyük bir başarıya imza attı. TEB BNP Paribas İstanbul Cup turnuvasında ilk turda 3 numaralı seribaşı Klara Koukalova ile eşleşen Vekic, kıran kırana geçen 3 setlik maç sonrasında rakibine teslim oldu.

ELINA SVITOLINA

2012 Hindistan, 2013 Bakü WTA şampiyonu. Yaşıtları arasında dünyanın en yüksek sıralamasına sahip 19 yaşındaki Elina Svitolina, Ukrayna doğumlu. Ukrayna'da çok zor şartlar altında antrenman yapmaya çalışan Svitolina, daha iyi şartlara sahip olabilmek için küçük yaşta önce Belçika'ya sonra da Fransa'ya taşındı. Svitolina WTA klasmanında 35. sırada ve geleceğin yıldızları arasında en yüksek sıralamaya sahip oyuncu. Yaşıtları ile performansını karşılaştırması istendiğinde şaşırtıcı bir cevap veriyor: "Benim için sıralamanın önemi yok. Ben her zaman kendi oyunuma konsantre oluyorum ve yalnızca önümdeki maçı kazanmaya odaklanıyorum."

Svitolina, 2012'de Hindistan, 2013'te Bakü'de katıldığı WTA turnuvalarında şampiyonluk elde etti. TEB BNP Paribas İstanbul Cup turnuvasının 4. seribaşı tenisçi, ilk tur maçını Kovinic'e karşı 3 setlik bir mücadele sonucunda kazanarak 2. tura adını yazdırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Geleceğin Yıldızları Teb Bnp Parıbas İstanbul Cup'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement