Geleceğin Yüzücülerini Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Yüzücülerini Aranıyor

Geleceğin Yüzücülerini Aranıyor

Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında Sultanhisar Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi'nin 3 yıl önce başlattığı yüzme kurslarına ilgi giderek artıyor.

16.08.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında Sultanhisar Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi'nin 3 yıl önce başlattığı yüzme kurslarına ilgi giderek artıyor.

İlçe ve çevre ilçelerden gelen yüzlerce çocuğun katıldığı kursların sonunda bu yıl ilk kez yüzme yarışması düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu yarışmada çocuklar kategorilerinde kıyasıya yarışarak yüzmeyi öğrendiklerini de gösterdi.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen başta olmak üzere Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turan, Şube Müdürü Kani Ovayurt, İlçe Emniyet Amiri Özgür Çetin Çınar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Bağrık ile çok sayıda velinin katıldığı, işletmeciliğini İsmail Beyazgül'ün yaptığı Aydın'ın en temiz havuzu unvanına sahip Atça Samanyolu Eğlence ve Yüzme havuzunda yapılan etkinliklerde tüm yarışmacılara madalya verildi. 5 yaş grubundan bir çocuğun yarışma sırasında telaşlanarak boğulma tehlikesi geçirmesi havuzun lisanslı Cankurtaranları tarafından önlenirken, bir veli de çocuğunu çekerken küçük çocuk havuzuna düştü. Kısa süreli şok yaşayan veliye Nazilli Devlet Hastanesi doktorlarından Levent Aşıkoğlu müdahale etti. Öt yandan bazı velilerinde çocuklarının dereceye girmesi için cesaretlendirmeleri dikkat çekti.

Yaz etkinlikleri kapsamında 6.'sını düzenledikleri yüzme kursuna yoğun ilgi olduğunu ifade eden Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Bağrık, "Bu yıl üçüncüsünü açtığımız kursun sonunda özel bir etkinlik yaptık. Bu etkinlik kapsamında genel olarak hiç yüzme bilmeyen kursiyer çocuklarımız kurslarda öğrendiklerini hem ailelerine hem bizlere hem de onları eğiten öğretmenlerine göstermiş oldu. 5-15 yaş arası erkeklerde 6, kızlarda 3 kategoride yapmış olduğumuz ve rekabetin çok önemli olmadığı yarışmada zaten tüm çocuklarımıza madalya verdik" dedi. 96 kursiyerin 62'sinin erkek 34'ünün kız öğrenci olduğunu belirten Bağrık, "Yoğun talep üzerine önümüzdeki pazartesi günü yeni bir gruba daha kurs açıyoruz. Amacımız yüzmenin çocuklarımıza spor olduğunu anlatmak. İlk aşama olarak yüzmeyi iyi derecede öğretiyoruz. Sonraki amacımız ise çocuklarımızı yüzme sporuna kazandırmak. 2012 yılında Aydın'ın en temiz havuzu olarak seçilen bu havuzda kurs yaptığımız için mutluyuz. 3 yıldır eğitim veren beden eğitimi öğretmenlerimizin öncülüğünde Köşk, Sultanhisar, Atça, Yenipazar, Bozdoğan ve Nazilli gibi yakın ilçelerimizden gelen kursiyer öğrencilerimiz arasından yüzme sporcusu çıkarmayı hedefliyoruz. Talep olursa yeni kurslarımızı açacağız. Okullar açılana kadar yüzme kurslarımız devam edecek" dedi.

Spor yapan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu ve suç işlemediklerini ifade eden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, "Yüzme sadece hayat kurtarmak değil vücudumuz için çok faydalı bir spordur. herkese tavsiye ediyorum" dedi.

'YÜZME, SADECE HAYATI KURTARMAK DEĞİLDİR'

Bu yıl Yüzme kursunun üçüncüsünü tamamladıklarını hatırlatan Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen; "Yüzme kursumuz 3 yıl önce bir fikir olarak doğdu. Bu fikrin gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde emeği olan Halk Eğitim Merkezi müdürümüze ve Yüzme Kursu Eğitmenleri Halil Dinç ve Mehmet Çengel'e, iletmecimiz İsmail Beyazgül'e çok teşekkür ediyorum. Ben yüzmeyi çok geç yaşta öğrendim ve çok iyi yüzebildiğimi sanmıyorum. Keşke bizim zamanımızda da böyle kurslar olsaydı. Yüzme sadece hayatı kurtarmak, boğulmamak için değil, hayat boyu öğrenme kapsamında çocuklarımızın el, beyin, ayak koordinasyonunun sağlanmasında ve ileriki yaşlarında daha sağlıklı olması noktasında çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu kurslar sayesinde bir araya geldiler, grup oluşturmayı öğrendiler. Birbirlerine karşı saygılı olmayı öğrendiler yani çocuklarımız bu kursta sosyalleşti. Ama şunu da belirtmek istiyorum ki, bugün yaptığımız bir yarışma değil çocukların son günleri için eğlenceli bir etkinlik oldu. Yüzme havuzumuz 2012 yılında Aydın'ın en temiz iki havuzundan biri seçildi. Gerçi diğeri de Sultanhisar da. NYSA Otel havuzumuzda çok güzel. Ben işletmecilerimize de ilçemiz ve beldemiz böyle güzel bir havuz oluşturdukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Ertürkmen, yüzme kulübü kuracaklarını da müjdeleyerek katılmak isteyenlerin başvurmalarını istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Yüzücülerini Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement