Geleceğiniz Fütürist Okulu'nda Olabilir - Son Dakika
Güncel

Geleceğiniz Fütürist Okulu'nda Olabilir

Geleceğiniz Fütürist Okulu\'nda Olabilir

Fütürizm Okulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılına Cibali Kampüsü'nde başlıyor.

07.12.2012 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ve Fütüristler Derneği işbirliği ile geçtiğimiz yıl açılan Fütürizm Okulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılına Cibali Kampüsü'nde başlıyor. İlk ders 12 Ocak cumartesi günü.

Fütüristler Derneği; sosyal ve pozitif bilimler açısından tüm disiplinlerin ve teknolojilerin insanlığı ne kadar ve nasıl etkileyeceği, nelerin değişeceği ve dönüşeceğiyle ilgili görüşleri paylaşmak; iş yaşamı ve sosyal hayatı iyileştirmeye yönelik yöntemler geliştirmek üzere 7 yıldır faaliyette bulunuyor.

Değişim kabiliyetinin sadece kurumlar değil bireyler için de önemli olduğunun farkında olan

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM): Fütüristler Derneği ile birlikte geçtiğimiz yıl başlattığı Fütüristler Okulu'nun bu yılki eğitimlerine 12 Ocak'ta Cibali Kampüsü'nde başlıyor. Okul'da bugüne kadar iki dönem gerçekleştirildi ve 100'e yakın mezun verildi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, günümüzde ancak küresel anlamda yaşanan hızlı değişime ayak uydurabilenlerin hayatta kalabildiğini vurgulayarak "Dünya hızla değişiyor ve bu değişimi takip etmek gerekiyor. Üniversite olarak dünyanın bu gidişini öngörüp, önünde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Gelecek konusunda konuşuyor ve adımlar atmaya çalışıyoruz. Dünya üç boyutlu yazıcılardan yiyeceğini basmak, kuantum bilgisayarlarıyla paralel evrenlerle iletişim kurabilecek işlem hızına ulaşabilmek gibi konular üzerinde çalışırken Türkiye'nin de bireylerin gelecek senaryoları üzerine çalıştığı bir oluşumu var" diyen Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, "Fütüristler; sosyal yaşamın ve iş yaşamının gelecekte nasıl şekilleneceğine dair uz görülerde bulunuyorlar" dedi.

Toplam 14 hafta süren Fütürizm Okulu'nda Alternatif Gelecek ve Senaryolar; Stratejik Rekabet İçin Yeni Alanlar ve Koşullar; Yatırım Yapmak ve Kazanmak İçin Yeni Alanlar gibi konular işlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğiniz Fütürist Okulu'nda Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement