Gelecek durak: Nantes - Son Dakika
Spor

Gelecek durak: Nantes

Gelecek durak: Nantes

Merve Aydın, Türkiye Basketbol Federasyonu’na verdiği röportajda şu cümleyi kuruyordu: "Milli takıma çağrıldığım gün, en güzel doğum günümdü.

04.07.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merve Aydın, Türkiye Basketbol Federasyonu’na verdiği röportajda şu cümleyi kuruyordu: "Milli takıma çağrıldığım gün, en güzel doğum günümdü." Merve bu cümleyi kurduğunda yıl 2017 idi.

Basketbola 10 yaşında başlayan Aydın, 14 yaşındayken Mersin’de girdiği A Takım seçmelerinde başarılı oldu. Bir sene sonra, yani 2009 yılında ise Mersin Büyükşehir Belediyespor'da profesyonel kariyerine başladı. En büyük şansı, kendisinin de birçok kez belirttiği gibi, Ceyhun Yıldızoğlu olmuştu. İki sezon boyunca beraber çalıştığı Yıldızoğlu onun ufkunu genişletmişti. Mersin’de geçirdiği verimli yıllardan sonra kariyerini sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nde devam ettiren Merve Aydın, son iki sezonunu Hatay Büyükşehir Belediyespor'da geçirdi.

Geride bıraktığımız sezon, Merve Aydın’ın kariyerindeki en başarılı sezon oldu. Ortalama 29 dakika sahada kalıp maç başına 7,5 sayı üreten 25 yaşındaki basketbolcu, takımının geçirdiği başarılı sezona büyük katkı sağladı. Çeyrek finalde Galatasaray’a elense de normal sezonu üçüncü sırada bitiren Hatay BŞB’nin asıl başarısı ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürmesiydi. Fenerbahçe’yi yenerek kupaya uzanılan bu maçta Merve Aydın yine sahada en çok kalan oyunculardan biri olmuş ve takımına 7 sayılık katkıda bulunmuştu.

Merve Aydın geçirdiği bu güzel sezonun ardından, Türkiye'de kadın basketbolcuların pek tercih etmediği bir hamle yaparak kariyerine yurt dışında devam etme kararı aldı. Başarılı basketbolcunun yeni durağı, geçtiğimiz sezon EuroCup’ta mücadele eden Fransa temsilcisi Nantes Rezé olacak. Hedefi bir gün WNBA’ye gitmek olan Merve Aydın’ın bu hayalini gerçekleştirmesi için yeni takımı bir basamak olabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

Hazırlayan: Ezgi ÜNAL

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Gelecek durak: Nantes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu
    13:16 Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

    Kick boksta ülkemize defalarca madalya ve şampiyonluk kazandıran Cebrail Gençoğlu, Bosna Hersek'te düzenlenen Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda hem 63 kiloda hem de 69 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor
    13:14 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, yeni taylar ve Gazi Koşusu adayları boy gösterecek. Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları ise günün önemli mücadeleleri olacak.

  • Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor
    13:04 Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor

    Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampta, Türkiye Kano Federasyonu tarafından 9 ilde eş zamanlı başlatılan Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının bir ayağı gerçekleştiriliyor. Kampta, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan rafting takımlarından 30 sporcu yer alıyor.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.


Advertisement