Gelecek Nesillerin Yükü Artacak - Son Dakika
Güncel

Gelecek Nesillerin Yükü Artacak

Gelecek Nesillerin Yükü Artacak

TOPLANTININ açılış konuşmasını Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin yaptı.

09.06.2018 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOPLANTININ açılış konuşmasını Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin yaptı. Dr. Bilgin'le birlikte sempozyumu yöneten Konrad Adenauer Vakfı Hessen Eyalet Temsilcisi Dr. Thomas Ehlen'in ardından, Hessen Eyaleti Maliye Bakanı Dr. Thomas Schäfer, finans ve emeklilik politikaları hakkında görüşlerini dile getirdi. Konuşmasında demografik gelişmeye dikkat çeken Bakan Schäfer, "Ben 1966 doğumluyum. O yıl Almanya'da benimle birlikte 1.6 milyon insan daha dünyaya geldi. Kızım, 2008 doğumlu. Kızımla birlikte dünyaya gelenlerin sayısı ise sadece 700 bin" dedi.

YÜK GİDEREK ARTIYOR

Nüfusun azalmasının gelecekte emeklilik konusunda sorun yaratacağını belirten Schäfer, günümüzde doğan her iki kız çocuğundan birinin 100 yaşını geçeceğini öne sürerek şöyle dedi:

"Emeklilerin devlete yükü giderek artıyor. Gelecekte çocuklarımızın sırtına daha fazla yük bırakacağız. Bu yükü azaltabilmek için bizim neslimizin daha geç emekli olması gerekiyor. Emeklilik konusunda izlenecek politikalarda vakit kaybetmemeliyiz. Bu konuda özel emeklilik sigortası da alınması gereken önlemlerden biri. Ancak bazı sigortaların bugün ödediğiniz aylık prim kadar emekli maaşı vermesi durumunda bugünün 100 eurosunun gelecekte 60 euro alım gücünde olacağını gözardı etmememiz gerek."

CAZİBE MERKEZİ

Toplantıda, Frankfurt ve çevresinde yatırım yapmak isteyen yabancı işletmelere danışmanlık hizmeti veren Frankfurt Rhein Main şirketinin Başkan Yardımcısı Sibylle Yaakov da, bölge ekonomisi ve bölgenin neden cazibe merkezi olduğu konusunda bilgi verdi. Yaakov, Rhein Main bölgesinde her alanda yatırım yapılabilecek dev şirketlerin faaliyet gösterdiğini belirttikten sonra, İngiltere'nin AB'den çıkmasının etkileri konusuna değindi. Toplantıda son olarak söz alan Kuveyt Türk Bank Yönetim Kurulu üyesi Torsten Lüttich, İslami bankacılık sistemin işleyişi, tüketici kredisi, konut kredisi gibi İslami usullere uygun faizsiz bankacılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Frankfurt'taki toplantıya Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, Frankfurt Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Zeynep Akkaş Çağlar, KT Bank Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kudsi Arslan ve Hessen Maliye Bakanı Dr. Thomas Schäfer katıldı.

Hessen Maliye Bakanı Dr. Thomas Schäfer

Hessen Maliye Bakanı Dr. Thomas Schäfer, Dr. Yaşar Bilgin, Dr. Thomas Ehlen

FrankfurtRheinMain Şirketi'nin Başkan Yardımcısı Sibylle Yaakov, bölge ekonomisi ve bölgenin neden cazibe merkezi olduğu konusunda bilgi verdi

KT Bank Yönetim Kurulu üyesi Torsten Lüttich

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Gelecek Nesillerin Yükü Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement