Gelenek-görenekleri Hatırlatacak Yarışmada Ödül Bin Altın - Son Dakika
Güncel

Gelenek-görenekleri Hatırlatacak Yarışmada Ödül Bin Altın

TRT 1'in yeni yarışması "Ana Kuzusu"nda anneler ve kızları, 13 hafta boyunca bin çeyrek altın için yarışacak.

01.10.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT 1'in yeni yarışması "Ana Kuzusu"nda anneler ve kızları, 13 hafta boyunca bin çeyrek altın için yarışacak.

"Seksenler" dizisinde "Yıldız" karakterini canlandıran Özlem Balcı'nın sunacağı yarışma, yeni yayın döneminde gündüz kuşağında izleyiciyle buluşacak.

Programa ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Balcı, yarışmanın öğleden sonra kadın kuşağında yayımlanacağını belirterek, "Cumartesi günü (bugün) ilk bölümümüzü çekeceğiz. Bu program, özel kanalların yayınlamış olduğu kadın programlarının karşısında olacak, yayın saati olarak. Türk örf, adet ve geleneklerimizi yansıtacak, anne-babaya saygıyı öğretecek, daha çok kadınların evde yapmış oldukları el becerileri, temizlik, günlük işlerle alakalı annelerin jüri olduğu bir yarışma programı olacak." dedi.

Balcı, yarışmada aile ortamı olacağına vurgu yaparak, "Annelerin ve kızların birbirleriyle güzel anlaşmalarıyla alakalı güzel bir program olacak. Ben de bu programın sunucusuyum. Yeni sezonda, TRT 1'de yeni bir program. Hayırlı olsun bizim için. İnşallah güzel şeylere vesile oluruz. İnşallah daha nice güzel programlara da adım atmış oluruz." diye konuştu.

Yarışmada 5 anne ve 5 kız bulunacağının altını çizen Balcı, "Daha çok gelenek ve göreneklerimizi hatırlatacak, kadim kültürümüzü annelerimizden öğreneceğimiz tatlı, seviyeli bir yarışma programı. Yarışma 5 etaptan oluşacak. Her gün bir yarışmacı yemek, biri temizlik, biri 5 çayı yapacak. Anneler burada jüri, kızları ise yarışmacı." ifadelerini kullandı.

"Evlendirme programı yerine bizi izlemelerini istiyoruz"

Özlem Balcı, özel kanallarda hafta içi gündüz yayımlanan evlendirme programlarına da işaret ederek, şunları aktardı:

"İnsanların özel kanallardaki evlendirme programlarından çok muzdarip olduğunu ancak şikayet etseler de izlemeyi sürdürdüklerini görüyoruz. Biz TRT 1 ailesi olarak, kadınların, ev hanımlarının, o programlardan ziyade bizi izlemelerini istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Biz daha didaktik olmaya ve özümüzden kopmamaya çalışıyoruz. TRT adabıyla tabii ki. Bizim programımızda dedikodu, gıybet, kavga, gürültü yok. Biz, daha sıcak, samimi, bizden ve ailemizden olmaya çalışacağız."

Yarışmanın her ilden katılımcıya açık olduğunu belirten Balcı, "Bu yarışma birazcık 'Survivor', biraz 'Yemekteyiz', biraz 'Ana Ocağı' veya 'Biri Bizi Gözetliyor' evi gibi. Hepsinden azar azar en tatlı yerlerinden alınmış çok güzel bir program." değerlendirmesinde bulundu.

Anne-kız arasındaki ilişkiler üzerinden Geleneksel Türk kültürünün doğru bir şekilde yeni nesillere aktarılmasına katkı sağlamayı hedefleyen yarışma, hafta içi her gün TRT 1 ekranında izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelenek-görenekleri Hatırlatacak Yarışmada Ödül Bin Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement