Geleneksel 19. Karadenizliler Buluşması Meşeli Dağ'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Geleneksel 19. Karadenizliler Buluşması Meşeli Dağ'da Gerçekleştirildi

Geleneksel 19. Karadenizliler Buluşması Meşeli Dağ\'da Gerçekleştirildi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, “Karadenizli hemşehrilerimizin birliği, beraberliği memleketimiz için önemlidir.

15.06.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Karadenizli hemşehrilerimizin birliği, beraberliği memleketimiz için önemlidir. Onun için bir ve beraber olunduğu zaman bu ülke kendini daha güvende hisseder" dedi.

Başkent'te, Karadenizlilerin bir araya gelmesi ve kaynaşması için düzenlenen geleneksel yayla şenliği Meşeli Dağ'da yapıldı. Şenliğe, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün, sanatçı Cimilli İbo ve Selçuk Balcı'nın yanı sıra birçok katılımcı ilgi gösterdi.

Bu sene 19'uncusu düzenlenen şenliğe katılım gösteren Üstün, Ankara'da yaşayan Karadenizlilerin bir günlük dahi olsa memleket hasretlerini giderdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Karadenizli hemşehrilerimizin birliği, beraberliği memleketimiz için önemlidir. Onun için bir ve beraber olunduğu zaman bu ülke kendini daha güvende hisseder. Herkesin ortak kanaatidir bu. Bütün Karadeniz illerinin bu etkinliğe katılımları çocuklarımıza kültürün aktarılması konusunda çok önemlidir. Bayburt'tan tutun da Artvin'ine Rize'sine kadar katılım oluyor ve bu ortamı paylaşıyorlar. Giderek artan bir katılımla Ankara'da yaşayan bütün Karadenizlilerin bir şekilde bu etkinliğe katıldıkları güzel bir program oluyor."

KAR-DER Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu ise, amaçlarının Karadeniz kültürünü yaşatmak olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Bizim amacımız; Ankara'da ki Karadenizlileri bir araya getirip yeni nesili bir araya getirip kültürümüzü unutturmamak. Bu alana KAR-DER'in katkılarıyla 200 bin ağaç diktik. Ankara'ya, etkinliklerimiz dışında orman alanıda kazandırmış durumdayız. Biz KAR-DER olarak 1997 yılında 18 Doğu ve Batı Karadeniz illeriyle kurulmuş bir derneğiz. Her sene Karadenizin illerinden Ankara'ya gelmiş hemşehrilerimiz var. Karadenizliler burada hasret gideriyor ve tanıyan tanımayan birbiriyle kaynaşıyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleneksel 19. Karadenizliler Buluşması Meşeli Dağ'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement