Geleneksel 2. Devlethanlılar Şöleni İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Geleneksel 2. Devlethanlılar Şöleni İlgi Gördü

Geleneksel 2. Devlethanlılar Şöleni İlgi Gördü

İlki geçen yıl yapılan bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Devlethanlılar Şöleni büyük ilgi gördü.

28.07.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlki geçen yıl yapılan bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Devlethanlılar Şöleni büyük ilgi gördü.

Afyonkarahisar'a bağlı Hocalar ilçesi Devlethan köyünde düzenlenen şölene Hocalar Belediye Başkanı Ali Arslan, Hocalar Ziraat Odası Başkanı Ali Özer, Denizli Sandıklılılar Derneği Başkanı Özay Tanrıkulu, Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği Basın Sözcüsü Burhan Ertek ile Denizli, Ankara, Manisa, Aydın, İstanbul'dan gelen yaklaşık iki bin kişi katıldı. Şehit Murat Korkmaz İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen şölen saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Köy muhtarı Yalçın Doğan'ın açılış konuşmasının ardından program çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle devam etti. Futbol turnuvasının finalinde Köylüspor'u 10-8 yenen Gurbetçilerspor şampiyon oldu. Eski kültürlerinin unutulmaması adına düzenlenen en güzel damızlık süt ineği yarışması, en güzel vişne yarışması, halat çekme yarışması ve geleneksel eşek yarışması düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye girenlere Hocalar Ziraat Odası Başkanı Ali Özel tarafından süt sağma makinası ve çeyrek altın hediye edildi.

En güzel inek yarışmasında Murat Korkmaz'ın ineği, en güzel vişne yarışmasında Mehmet Yalın'ın ürettiği vişneler, eşek yarışmasında ise Niyazi Korkmaz'ın eşeği birinci oldu. Halat yarışması beraberlikle sonuçlandı. Köyün meşhur haşhaşlı bükme katmer ve yayık ayranı katılımcılara ikram edilirken, akşam Uşaklı Sanatçı Garip Ali birbirinden güzel eserleriyle iki bin kişiye muhteşem bir gece yaşattı. Gece programın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Programa katılan izleyicilere çekilişle hediye dağıtılırken, şehitlik tepesine dikilen dev Türk bayrağı ilgi gördü.

Gecede bir konuşma yapan Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği Basın Sözcüsü Burhan Ertek, "Bu güzel geceye katılan tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Her yıl etkinliklerimize katılım çok fazla oluyor. İnşallah seneye daha güzel bir gece düzenleyeceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel 2. Devlethanlılar Şöleni İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement