Geleneksel Çiftçi Hayrı'na Yargıtay Başkanı Cirit de Katıldı - Son Dakika
Güncel

Geleneksel Çiftçi Hayrı'na Yargıtay Başkanı Cirit de Katıldı

Geleneksel Çiftçi Hayrı\'na Yargıtay Başkanı Cirit de Katıldı

Balıkesir Burhaniye’ye 9 kilometre uzaklıktaki 380 nüfuslu Dutluca Mahallesi’nde düzenlenen ’Geleneksel Çiftçi Hayrı’ körfez bölgesindeki çiftçileri bir araya getirirken, hayra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katıldı.

07.05.2018 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Burhaniye'ye 9 kilometre uzaklıktaki 380 nüfuslu Dutluca Mahallesi'nde düzenlenen 'Geleneksel Çiftçi Hayrı' körfez bölgesindeki çiftçileri bir araya getirirken, hayra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katıldı. Camide okunan mevlit ve duanın ardından yağmur duası yapılırken, başlayan yağmurda çiftçileri sevindirdi.

Dutluca'daki düzenlenen çifti hayrına, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı. Hayırda, namaz öncesi yöresel düğün yemekleri ikram edilirken, namaz sonrasında da etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Pilav dağıtımı da İmam Yusuf Karadoğan'ın öncülüğünde okunan tekbirlerle yapıldı. Yemekler, belediyenin yaptığı kapalı alanda köylü kadınlar tarafından hazırlanırken, kadınlar Başkan Uysal'a teşekkür etti. Dutluca'nın geleneklerini yaşattığını anlatan AK Parti'li Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Dutluca, çok güzel adetlerimizi yaşatan bir köyümüz. Burada, bereketli bir yıl için dualar yapılıyor. Akabinde yemekler yeniyor. Pilav hayrı yapılıyor. Bu köyümüzde Ramazan ayında 30 gün iftar yemekleri çıkar. Gördüğünüz gibi burada belediyemiz de katkı sağladı. Kadınlarımız birlikte yemekleri pişirirler. Onların çok güzel bir dayanışması vardır burada. Biz de belediye olarak bunu bütün köylerimize yaymak istiyoruz. Birlik beraberlik içinde yemekler yapılıyor. Yemekler yeniyor, dualar yapılıyor. Bakın, Yüce Allah yağmur da yağdırdı. Çünkü zeytinler bağladı artık. Onun için, bugün yağan yağmur altın değerinde. Yani bu hayır dualarda. Yüce Allah katında sonuç verdi diyelim. 380 nüfuslu bu köyümüzde bu birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Burada, Türkiye'nin ihtiyacı olan birlik beraberlik ruhu var. Bunu burada görüyoruz. Bugün hayrımıza Burhaniyeli olan Yargıtay Başkanımız İsmail Rüştü Cirit de katıldı. Bu gelenekleri yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtar Hüseyin Yılmaz ise, "Senelerden beri bu köy hayrımızı her sene yapıyoruz. Bu sene de yaptık. 8 kazan pilav yaptık. Hepsi de yendi. Hayrımıza katılan misafirlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Emekli imam Muharrem Kaya ise "Bu hayırlar asırlardan beri bir adettir. Anane olarak devam edip gelmektedir. Hem baharın gelişini hem ekinlerimizin, ağaçlarımızın yağmur bulup bereketli olmasını temin etmek için ve Cenabı Hak'tan rahmetini istemek için tertip ediyoruz. İnsanlar bu hayır vesilesiyle çeşitli yerlerden buralara gelip hem tanışıyorlar hem birbirleriyle kaynaşıyorlar. Bu, hem manevi hem maddi olarak bizlere katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleneksel Çiftçi Hayrı'na Yargıtay Başkanı Cirit de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement