Geleneksel Ensar Vakfı İftarı - Son Dakika
Güncel

Geleneksel Ensar Vakfı İftarı

Geleneksel Ensar Vakfı İftarı

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan: "(Ramazan ayında) Bizim açımızdan en büyük mücadele, başından sonuna geçen zamanda kulluk mertebelerinde daha ilerilere muvafık olabilmek"

30.06.2014 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ensar Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği iftar programı, Vakfın Süleymaniye'deki genel merkezinde gerçekleştirildi.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ve mütevelli heyet üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ünal Kacır ile Feyzullah Kıyıklık ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bilal Erdoğan, Vakfın 15 bin imam hatip öğrencisinin öğrenim giderlerini karşıladığını belirterek, çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Ramazanın fırsat ayı ve fırsat penceresi olduğunu dile getiren Erdoğan, ramazan ayının başına da sonuna da kavuşmanın bir nimet olduğunu anlattı.

Erdoğan, "Ama en önemlisi bizim açımızdan en büyük mücadele, başından sonuna geçen zamanda kulluk mertebelerinde daha ilerilere muvafık olabilmek. Bunun için, hakikaten şeytanlığın bağlandığı bir ayda, biz acaba kullukta, kendimize sahip çıkmada, sadece yeme içme değil, bunun ötesinde, doğrulukta, yardımda, hayır hasenatta, kul olmada ne kadar ileri gidebiliyoruz? Ramazan ayının bizim için ortaya koyduğu fırsat, sanıyorum birinci derecede bununla ilgili" diye konuştu.

Büyükkaya: "Bu hareket, milletin kendisiyle buluşma hareketidir"

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, seçimlerin bu yıl ilk kez halk oylaması ile gerçekleştirileceğine işaret etti.

Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini aktaran Büyükkaya, "Bu ramazanda bence hepimize düşen bir görev olduğunu söylemek istiyorum. Ramazanı boş geçirmememiz gerekiyor. Bu ülkede başlatılmış olan bu hareket, milletin kendisiyle buluşma hareketidir. Milletin değerlerine, inancına tarihine, kültürüne sahip çıkma hareketidir" dedi.

Büyükkaya, Cumhurbaşkanı adaylarının 1 Temmuz günü açıklanacağını hatırlatarak, "Aşağı yukarı hepimiz kim olduğunu biliyoruz. Seçilmesi için hepimizin gayret içinde olması lazım. Böyle bir iftar sofrasında bunu söylemeyi vazife addediyorum" ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dilberoğlu'nun vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdiği programda, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da dua etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement