Gelenekselliğin modern yorumu: - Son Dakika
Güncel

Gelenekselliğin modern yorumu:

Batının tasarımdaki yalın bakış açısı, doğu kültürünün geleneksel çizgileriyle harmanlanıyor…

03.08.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğtaş'ın 2016 koleksiyonunda yer alan ve masallardaki hikayelerin hayat bulduğu Casablanca Serisi, batının tasarımdaki yalın bakış açısını doğu kültürünün geleneksel çizgileriyle harmanlıyor. Beyazla meşenin, mermer ve bakır detayların eşsiz uyumu, yumuşak kıvrımlarla huzur veriyor. Casablanca, 2000'li yıllarda 1001 Gece Masalları'nı yaşamak isteyenleri bekliyor.

Casablanca Serisi'nde tasarım hikâyesini yansıtan doğu kültürüne ait geleneksel Fas motifi, kapak ve çekmecelerde 3D efektle yer alırken, üst tablalardaki mermer görünüm ve modüllerin küt hatlardaki çizgileri modern bir stilin geleneksel detaylara yansıması.

Serinin, alışılagelmiş modüllerin dışına çıkarak oryantal etkiyi modern dokunuşlarla destekleyen farklı ölçü ve formlardaki yuvarlak orta ve altıgen yan sehpa seçenekleri bulunuyor.

Çok amaçlı koltuk arkası sehpa, farklı amaçlar için kullanılabilecek fonksiyonellik sunarken, koleksiyonla uyumlu dresuar, ister salonda değerlendirilebilir, ister yatak odalarında makyaj masası olarak kullanılabilir. Serinin TV ünitesindeki katmanlı yapının led ışıklarla desteklenmesi derinlik hissi uyandırıyor.

Serinin yatak odasında yer alan sürgü sistemli gardırop; bol raf, çekmece ve askı alanları ile geniş ve kullanışlı saklama çözümü sunarken, Fas motifinin gardropp camına da işlendiğini görüyoruz. Karyola ayakucunda kullanılan geleneksel puf, otantik tarza gönderme yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gelenekselliğin modern yorumu: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement