Gelibolu'da Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'da Şehitleri Anma Günü

Gelibolu\'da Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.’ncü yılı Gelibolu’da törenlerle kutlandı.

18.03.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100.'ncü yılı Gelibolu'da törenlerle kutlandı.

Gelibolu'daki ilk tören 2. Kolordu Karargahı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Oktay Çağatay, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güven ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra protokol ve beraberindeki heyet askeri şehitliğe giderek, buradaki şehitleri ziyaret ederek, dua edip, çiçek bıraktılar. Buradaki ziyaretin ardından, diğer etkinliklere geçildi. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi salonundaki törende saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 2. Kolordu Komutanlığında görevli Kurmay Yüzbaşı Murat Ertaş Yaptı. Ertaş konuşmasında, "Bugün milletçe her sayfası şehitlerimizin mübarek kanlarıyla yazılmış, Türk harp tarihinde müstesna bir yeri olan Çanakkale Zaferinin 100'ncu yıl dönümünü kutlamak ve tarihin her devresinde bağımsız olarak var olmamızı sağlayan, kutsal vatan değerleri için hiç düşünmeden kanlarını akıtan aziz şehitlerimizi saygıyla anmak maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. Başkalarının kendisi için belirlediği kadere boyun eğmektense, taraf olmak zorunda kaldığı Birinci Dünya savaşında, Osmanlı'nın kazandığı en anlamlı zafer, Çanakkale'de elde edilecekti. Bugün, Atatürk'ün bize göstermiş olduğu yolda, daha refah ve daha modern bir Türkiye'de bundan 99 yıl önce olduğu gibi bu günde aynı inançla her türlü göreve hazır olduğumuzu gösterme günüdür. Bu günün anlamı bizler için çok büyüktür. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi böyle anlamlı bir günde, kalplerimiz sevgi, şükran ve minnet dolu olarak bir kez daha anıyoruz. Çanakkale Savaşı, Mustafa Kemal'in askeri yeteneklerinin ortaya çıkmasını ve Anafartalar Kahramanı olarak tanınmasını sağlamıştır. Bu yönüyle Çanakkale, milli hayatımız için bir kaynaşma, İstiklal savaşının başlangıcı, Ebedi Başkomutan Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün doğuşudur" dedi.

Bu konuşmanın ardından ise, Gelibolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 'Çanakkale'de Düğün' adlı oratoryoyu sundular. Seferberlik türkülerinin okunmasının ardından, ilahi korosu ve 100 Yıl Zafer Korusu ile törenler sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelibolu'da Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement