Gelir Vergisi Sıralamasında Çifte Gurur - Son Dakika
Güncel

Gelir Vergisi Sıralamasında Çifte Gurur

Gelir Vergisi Sıralamasında Çifte Gurur

Türkiye'nin en büyük ve aynı zamanda dünyanın ikinci en büyük makarna üretim tesislerine sahip olan Oba Makarna, günlük bin ton üretim kapasitesiyle sektöründe liderliğe hızlı adımlarla ilerliyor.

27.07.2016 08:15  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te en yüksek gelir ve kurumlar vergisi beyanında bulunan ilk 100 mükellef açıklandı. Oba Makarnacılık Sanayi ve Tic. A.Ş. bünyesinde bulunan Oba Makarna ve İpek Yem, 2015 Gaziantep gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde yerini aldı.

2015 Vergilendirme Dönemi İlk 100 Kurumlar Vergisi Rekortmenleri listesinde; Makarna sektöründe Türkiye'nin üretim alandaki liderliğini sürdüren ve 80 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla dünya pazarlarında Türkiye'nin gururu olan Oba Makarna 8. sıraya yerleşti. Çiftlik hayvanları için hazır yem imalatı yapan İpek Yem ise listede 99. sırada yer aldı.1966 yılında Gaziantep'te kurulan OBA Makarna, insanların daha iyi yaşamasına katkıda bulunmak için yüksek kaliteli, güvenilir ürün çeşitleriyle hizmet veriyor. Bugün 1500 ton günlük buğday kırma ve 1000 ton makarna üretimi ile OBA Makarna, kalite ve sistem yeterlilik belgeleri ile üretime devam ediyor. Orta Doğu'nun en büyük yem fabrikası konumunda olan İpek Yem, 1988'den bu yana genç, dinamik ve tecrübeli kadrosuyla kaliteli ve ekonomik hayvan yemi üreterek Türkiye ve dünya hayvancılığına katkıda bulunuyor. Gerçekleştirdiği ihracatı ve ülke ekonomisine kazandırdığı katma değerler yanında bünyesinde sağladığı istihdam ve sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Oba Makarnanın önümüzdeki süreçte de yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceği ifade edildi.

1966'dan bu yana sofralardaki lezzet Oba

1966 yılında Gaziantep'te kurulan OBA Makarna, 2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınarak Türkiye'nin makarna sektöründe öncü bir rol üstlenmeye devam etmiştir. Marka ve fabrikaya yapılan yatırımların ardından 2010 yılında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde 110 bin metrekare açık alan, 50 bin metrekare kapalı alanda kurulu modern tesislerinde yüksek üretim kapasitesiyle dünya standartlarında üretim yapmaktadır. 2010-2012 yılları arasında yaptığı 50 milyon Euro yatırımın ardından OBA Makarna, üretim ve satış kapasitesi açısından Türkiye'de sektörünün en büyük firması olmuştur. Üretiminin yüzde 75'i ihracat, yüzde 25'i ise iç piyasa satışı olarak gerçekleşen marka, bugün 80 ülkede faaliyet göstermekte; İtalya, İspanya, Fransa gibi dünyanın en büyük üreticileri ile rekabet etmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gelir Vergisi Sıralamasında Çifte Gurur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement