Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme - Son Dakika
Güncel

Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 2 işçinin cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı

11.08.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 2 işçinin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından Doğan Balcı (37) ve Durmuş Özdemir'in (40) cenazesi, aileleri tarafından teslim alındı.

Özdemir'in Sivas'ın Sarkışla ilçesinin Kayapınar köyünde, Balcı'nın ise İzmir'in Aliağa ilçesi Bozköy'de defnedileceği bildirildi.

Doğan Balcı'nın yakını olduğunu belirten Ekrem Yoldaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın cinayet olduğunu öne sürerek, "İşçileri bile bile oraya soktular, bu kazadan çok cinayet. Sigortasının yapılıp yapılmadığını bile bilmiyordu. Bayramın birinci günü de aynı olay olmuş o zaman canlarını zor kurtarmışlar. Gereken neyse onu yapacağız" dedi.

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökümü yapılmak üzere getirilen ve faal olduğu dönemde "Quail Cruises" adlı firma tarafından işletilen "Pacific" adlı kruvaziyerin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan 11 işçi ortaya çıkan gazdan zehirlenmiş, işçilerden Balcı ve Özdemir hayatını kaybetmişti.

Kazanın meydana geldiği "Pacific" adlı kruvaziyer, "Pacific Princess" adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen "Love Boat (Aşk Gemisi)" adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında "Pacific" adını alan gemi, hizmet dışı kalmasının ardından 6 Ağustos 2013'te söküm ve geri dönüşüm işlemi için Aliağa'ya getirilmiş, yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi bölümünden su almış ve acil olarak karaya oturtulmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement