'Süre Krizi' Çıktı, Feyzioğlu Salonu Terk Etti - Son Dakika
Güncel

'Süre Krizi' Çıktı, Feyzioğlu Salonu Terk Etti

\'Süre Krizi\' Çıktı, Feyzioğlu Salonu Terk Etti

5'inci Genç Avukatlar Kurultayı'nın açılışında, Divan Başkanı, Feyzioğlu'nun konuşmasını toparlayıp bitirmesini istedi. Sinirlenen Feyzioğlu, kürsüyü terk etti.

12.03.2016 15:22  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Barosu tarafından düzenlenen 5'inci Genç Avukatlar Kurultayı'nın açılışında, Divan Başkanı Avukat Ercan Şişek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını keserek, toparlayıp bitirmesini istedi. Buna sinirlenen Feyzioğlu kürsüyü terk etti. Salondan Divan Başkanı Şişek'e tepkiler yükseldi.

SÖZÜNÜ KESTİ: BAŞKANIM TOPARLAYABİLİR MİSİNİZ?

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde 2 gün sürecek 5'inci Genç Avukatlar Kurultayı başladı. Kurultayın açılış törenine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan, Türkiye'nin değişik illerinden gelen avukatlar katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun kürsüdeki konuşması sırasında sözünü kesen Divan Başkanı Avukat Ercan Şişek'in "Başkanım çok özür diliyorum, ama toparlamanız mümkün mü? Gündemimiz biraz uzun" diye müdahale etmesi Feyzioğlu'nun tepkisine neden oldu. Feyzioğlu, bunun üzerine, "Hayır, hayır, henüz değil. Ama isterseniz konuşmamı derhal kesebilirim ve ondan sonra siz aranızda ne yapıyorsanız yaparsınız" dedi.


"SİZE SAYGIDAN GELMİŞ KONUŞMA YAPIYORUM"

Feyzioğlu, konuşmasının devamında şöyle dedi:

"Sayın Divan Başkanı; Burada Türkiye Barolar Birliği Başkanı size duyduğu saygıdan dolayı gelmiş ve bu konuşmayı yapmaktadır. O sebeple eğer bir başkasına tahammül edebiliyorsanız, kusura bakmayın Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na da tahammül etme göreviniz maalesef vardır. Türkiye Barolar Birliği ve Başkanı sizin düşmanınız değildir. Bütün gücüyle sizler için mücadele etmektedir."

KONUŞMAYA DİVANIN ÖNÜNDE DEVAM ETTİ

Ardından Divanın önüne geçerek, burada sözlerini sürdüren Feyzioğlu, yapılanın yanlış ve ayıp olduğunu belirterek, "Türkiye Barolar Birliği'nin size olan hizmetlerini anlatmak benim görevimdir. Aksi takdirde yuvarlak masalarda toplanacaksınız, Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı hizmetlerin neler olduğunu bilmeden, bugüne kadar hangi maddi kaynakları sizlerin emrine tahsis ettiğimizi bilmeden, kanun değişti, o yapılsın, bu yapılsın diyeceksiniz." diye konuştu.


DİVAN BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Feyzioğlu kürsüden inmek isteyince, kurultaya katılan bazı avukatlar, Feyzioğlu'nu kürsüye dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Divan Başkanı Avukat Ercan Şişek de, "Başkanım, özür diliyoruz, acemiliğimize verin. Misafirperverliğimizden kaynaklanmıştır. Sözünüzü tamamlayın." dedi.

"MESLEK SİYASETİ YAPIYORUZ"

Konuşmasına devam eden ve Barolar Birliği'nin çalışmalarıyla ilgili bir konuşma hazırladığını söyleyen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, çalışmalara siyeset karıştığıyla ilgili eleştirilere yanıt verirken, şöyle konuştu:

"Barolar Birliği tabii ki siyaset yapıyor. Biz meslek siyaseti yapıyoruz. Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde sevgili genç meslektaşlarım, alnınızdan dosyaya damlayan terin 5 kuruşluk değeri var mı sanıyorsunuz? Ne zamandan beri, 'Hukuk üstün olsun, adalet hakim olsun, hakim, savcılarımız tarafsız, bağımsız hesap verebilir hale gelsin, savunma etkin olsun' demek siyaset? Ne ilginçtir ki işine gelmeyenler, hangi siyasi görüşten olursa olsun, 'hukukun üstünlüğü' dediğimizde, 'siyaset yapıyorsun' diyorlar. Bizi siyaset yapmakla suçlayanların önce kendi mesleki birikimlerini gözden geçirmeleri lazımdır. Biz ayarı bozuk terazi istemiyoruz. Biz ayarı hukuka uygun terazi istiyoruz ki, mesleğimiz daima bizim altın bileziğimiz olsun. Bunları söylemek sevgili dostlarım siyaset mi? Bunları söylediğimizde bize siyaset yapıyorsun diyenler, ya iktidarın, ya muhalefetin o gün işlerine gelen, siyasetini yapan, buz gibi siyasetçileridir. Asıl onlar siyasetçi. Bizim çizgimiz düzdür, dün söylediğimizi bugün de söylüyoruz. Dün ne dediysek aynı doğrultuda gitmeyi başarıyoruz."


ÇOK SAYIDA AVUKAT DA SALONU TERK ETTİ

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu açılış konuşmaları ardından birbirlerine hediyeler verdi. Kürsüden inen Feyzioğlu, salonu terk ederken, çok sayıda avukat da onunla birlikte salondan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Süre Krizi' Çıktı, Feyzioğlu Salonu Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Hayriye teyze: Münevver karabulutu öldürüp parçalayan garipoğlunun avukatıydı bu katilsever paragöz aydın çağdaş kişi 38 0 Yanıtla
  • Abres 10: Feyzi oğlu mafya avukatı karaktersizin tekidir 16 13 Yanıtla
  • Av.Abdülbaki: " BIR ÖLÜMÜN, BIR DE KAYBOLAN GÜVENIN TELAFISI YOK ŞU DÜNYADA !!!" 28 0 Yanıtla
  • Foki foki: Barolar birligi baskaniymissss... bu Ülkede terbiyesiz vatan hayinleri secilmis Cumhurbaskanina hakaret ediyor... senin sözun kesilmis cokmu 19 1 Yanıtla
  • Merve: İkiyüzlülük çift taraflı keskin bir kılıca benzer. Bir tarafı aldattığı insanı keserken, diğer tarafı sahibini keser.. Cervantes 12 0 Yanıtla
  • Erkan toprak: merak ediyorum teröristin cenazesini omzunda taşırken ne düşünüyordu sayın baro başkanımız 8 2 Yanıtla
  • 07: demekki cidden cok konusuyormus 8 0 Yanıtla
  • ümit: fuhuş ne zaman suç olmaktan çıkarıldı ve kim serbest bıraktı. AKP çıkardı serbest yaptı. yapan recep tayyip erdoğan 2 6 Yanıtla
  • Keko: Yaw baskan Evlat olsan sevilmezsin sen 3 4 Yanıtla
  • Nanik: O parmak öyle sallanmaz onu bile becerememiş sakil! 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.


Advertisement