Genç Çiftçi Akademisi Bursa'da Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Genç Çiftçi Akademisi Bursa'da Başladı

Ziraat Bankası tarafından geliştirilen Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi, Ankara, Adana ve Şanlıurfa'dan sonra Bursa'da da ders zilini çaldı.

21.12.2018 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Bankası tarafından geliştirilen Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi, Ankara, Adana ve Şanlıurfa'dan sonra Bursa'da da ders zilini çaldı.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak, belli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiştirmek ve gençlere tarım alanında girişimcilik bilinci kazandırmak amacıyla Ziraat Bankası tarafından geliştirilen Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Ankara, Adana ve Şanlıurfa'dan sonra Bursa'da da eğitime başladı.

Akademinin bu yıl son durağı olan Bursa'daki tanıtım ve imza töreni Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Göğebakan, "bir bankadan daha fazlası" marka vaadine layık olabilmek amacıyla, bir hayallerini daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Banka olarak kuruluşlarından itibaren her zaman ülke tarımının yanında olduklarını vurgulayan Göğebakan, şunları kaydetti:

"Yalnızca güneşli günlerde değil, bulutlu ve yağmurlu günlerde de üreticilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Sektörün ve üreticinin gelişimi için, sürekli olarak kendimizi yeniledik. Dünya ticaret savaşlarını, ülkemize yönelik kur ataklarını yaşadığımız ve içinden geçmekte olduğumuz şu dönemde dahi, tarım üreticilerimizi korumaya, tarımsal yatırımları ve üretimi desteklemeye, dünden daha güçlü şekilde devam ediyoruz.

Ziraat Bankası olarak, yalnızca tarımsal üretimi hedef alan stratejimizi, tarladan tabağa, tarladan sanayiye kadar olan süreci de kapsayacak şekilde, tarımsal değer zincirinin finansmanı olarak değiştirdik. Bankamızdaki değişim ve dönüşüm sürecinde tarım finansmanından hiçbir zaman geri durmadık. Halen, ülkemizin en çok kredi veren Bankası olduğumuz gibi, tarım sektörünün finansmanında da tüm bankalar arasında yüzde 65 payla sektörün en büyük oyuncusu olmaya devam ediyoruz. Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi ile tarım sektöründe kendi işini kurmayı ya da bu sektörde çalışmayı düşünen ya da halen bu alanda çalışan gençlerimize eğitim alma imkanı sağlayarak, ülkemiz tarımı için geleceğin tohumlarını atıyoruz."

"Türk tarımına yatırım yapacak gençleri, uzmanlarla buluşturduk"

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili de Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi ile Türk tarımına yatırım yapacak ve katkı verecek gençleri, konunun uzmanlarıyla buluşturduklarını belirtti.

Banka-üniversite iş birliğine dayalı eğitim programının hayırlı olmasını temenni eden Bilgili, "Başta Ziraat Bankası yetkilileri olmak üzere, eğitim programında görev alan öğretim üye ve yardımcılarına ve diğer emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, eğitime katılan kursiyerlere başarılar dilerim." ifadesini kullandı.

Ziraat Bankası Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Ferhat Pişmaf ise, eğitimi Ankara, Adana ve Şanlıurfa'dan sonra Bursa'da da hayata geçirdiklerini aktardı.

Üniversitelerle birlikte öğrencilere önemli katkılar sağlayacak şekilde ciddi programlar hazırladıklarını kaydeden Pişmaf, "Yalnızca gençlerimizin değil, tüm yaş gruplarının Genç Çiftçi Akademisi'ne gösterdiği ilgi ve aldığımız başvuru sayıları heyecan verici düzeyde. Hatta, başvuru yaptıktan sonra beni ne zaman çağıracaksınız şeklinde aldığımız telefonlar, gençlerimizin bu tür programlara ne kadar ihtiyaç duyduklarını ve doğru yolda olduğumuzu bizlere gösteriyor. Programlarımıza katılmak isteyen gençlerimizin, Ziraat Bankası'nın internet sayfasını ziyaret ederek, başvuru formunu doldurmaları yeterli. Genç Çiftçi Akademisi'ni 2019 yılından itibaren hem farklı illere yayıp, hem de yeni üretim konuları ekleyerek daha da zenginleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Genç Çiftçi Akademisi Bursa'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement