Genç Çiftçi Projesi'nde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Genç Çiftçi Projesi'nde Sona Yaklaşıldı

Genç Çiftçi Projesi\'nde Sona Yaklaşıldı

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtımında sona yaklaşıldığı bildirildi.

30.12.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtımında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kentte, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi için uygulamaya konulan Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında elektronik ortamda 6 bin 959 başvuru yapıldığını belirtti.

Müdürlükçe 5 bin 897 dosyanın teslim alındığını aktaran Yıldız, proje kapsamında Sivas için ayrılan ödeneğin 8 milyon 820 bin lira olduğunu ifade etti. Sivas'ta desteklenecek toplam proje sayısının 294 olduğunu anımsatan Yıldız, "Genç Çiftçi Projesiyle 2016 yılı içerisinde, 954 büyükbaş, 2 bin 160 küçükbaş hayvan ile 73 arıcılık ve 5 serbest gezen tavuk işletmesi ilimize kazandırılmıştır. Kısa süre sonra tamamlanacak 2 büyükbaş ve 1 küçükbaş projesiyle de yine ilimize 12 büyükbaş ve 40 küçükbaş hayvan daha kazandırılacaktır." ifadesini kullandı.

Projenin 2017 ve 2018 yıllarında da devam edeceğini, kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençlerin destekleneceğini kaydeden Yıldız, "Genç Çiftçi Projesi ile gençlerin uğraşlarını teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Sivas'ta üretimi daha da geliştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Çiftçi Projesi'nde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement