Genç Girişimciler İeü'de Yatırımcıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Genç Girişimciler İeü'de Yatırımcıyla Buluştu

Genç Girişimciler İeü\'de Yatırımcıyla Buluştu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) girişimcilerle yatırımcıların bir araya gelmesini sağlayan Etohum İzmir etkinliğine ev sahipliği yaptı.

16.12.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) girişimcilerle yatırımcıların bir araya gelmesini sağlayan Etohum İzmir etkinliğine ev sahipliği yaptı. Genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için izlemeleri gereken yollar, Büyük Efes Swiss Otel'de gerçekleştirilen Etohum etkinliğiyle gençlere aktarıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, İZKA'nın destekleri ve Etohum organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte, kendi işfikrini hayata geçirmek isteyen girişimcilere, şirketlerini kurmaya giden zorlu yol için motivasyon dolu seminerler verildi, yatırımcılarla buluşmaları sağlandı.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, etkinliğin küçük bir grupla başladığını ancak bugün salonun dolduğunu belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak genç bir üniversiteyiz. İzmir'in, Türkiye'nin gururu olan üniversitemizde Embryonix adını verdiğimiz kuluçka merkezini 2001 yılında kurduk. Bunu söylediğimizde tavuktan başka bir şey anlamıyorlardı. Son 3,5 yıldır da merkezimiz hızlandı. 4 proje ticarileşti, binden fazla proje değerlendirildi. 750 girişimci ya da girişimci adayını eğittik. 500'den fazla liseliye girişimciliği anlattık" dedi.

İEÜ Embryonix (Kuluçka) Merkezi ile Türkiye'ye 10 milyonluk katma değer yarattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Baltacıoğlu, TÜSİAD'ın Bu Gençlikte İş Var Yarışması'nda öğrencilerinin en fazla yaratıcı girişim fikri ile Girişimcilik Bayarağı'nı aldığını anımsattı. İzmir'in bu adımlarla, girişimcilik merkezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Baltacıoğlu, kentin eğitim seviyesi, iklimi, insanları, ulaşım yollarıyla buna adım attığını, yolunu bulduğunu söyledi.

Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir ise açılış konuşmasında, girişimcilerle mentorlar arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi için çalıştıklarını belirterek, "İzmir'e tohum ekiyoruz. 5-10 yıl sonra girişimci ağaçların, ormanların yeşerdiğini göreceğiz. İzmir neden bir San Fransisco olmasın?" dedi. İEÜ Embriyoniks Merkezi Müdürü Taylan Demirkaya da, genç girişimcilerin geleceğin iş dünyasının önemli figürleri haline geleceğini söyledi. İZKA Program Koordinatörü Murat Çelik, "İzmir'in en girişimci topluluğunu karşımda görmekten mutluluk duyuyorum" diyerek gençleri cesaretlendirdi.

Girişim Fabrikası Kurucusu İhsan Elgin de, istihdamın köklü şirketler tarafından değil yeni girişimler sayesinde sağlanabileceğine işaret ederek, "Bir şirket ilk 500 şirket arasına girdiğinde eskiden 80 yıl yaşardı şimdi 15 yıl kalabiliyorlar. Mevcut elemanlarla olanı büyütmeye çalışıyorlar. Girişimci ise olmayan bir şeyi yükseltiyor" diye konuştu. Bir girişimcinin çok para harcamasına gerek olmadığını ifade eden Ergin, hedef kitlenin ihtiyacını karşılamak için doğru işin yapılmasının gerektiğini, bunun da girişimciyi başarıya götüreceğini söyledi.

Etohum İzmir etkinliğinde gençlerle, Viveka'dan Barış Okur, Nokta Medya'dan Tümay Asena, Markofoni'den Tolga Tatari, Grou.ps'tan Emre Sokullu, Secure Drive'dan Murat Şahin, Dekatlon Buzz'dan Vadi Efe ve BIC Angel Investmenst'ten Joachim Behrendt girişimcilik deneyimlerini paylaştı. Etkinlik boyunca yatırımcılar ile girişimciler, yeni iş fikirlerinin nasıl hayata geçirebileceğini tartıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Girişimciler İeü'de Yatırımcıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement