Genç girişimcilerin uluslararası sertifikası olacak! - Son Dakika
Güncel

Genç girişimcilerin uluslararası sertifikası olacak!

Türkiye'de girişimcilik becerilerini belgeleyen tek program olan Entrepreneurial Skills Pass (ESP) sertifika programı, üst düzey girişimcilik becerilerini kanıtlamak isteyen gençler için önemli bir fırsat sunuyor.

01.08.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Entrepreneurial Skills Pass (ESP) sertifika programı, Sivil Toplum Diyaloğu şemsiyesi altında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile "Türkiye'de ve Avrupa'da Girişimcilik Eğitimini Güçlendirme" projesi kapsamında ülkemizde uygulanmaya başlayacak. 21 ülkeden sonra Türkiye'deki öğrenciler de artık bu uluslararası yeterlilik sürecine ulaşım imkanına sahip olacaklar.

2016-2017 eğitim döneminde program kapsamında 1500 lise öğrencisine ulaşılacak.

Sivil Toplum Diyaloğu şemsiyesi altında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile Junior Achievement Europe ve Genç Başarı (Junior Achievement Turkey) ortaklığında 1.500 lise öğrencisi, 200 öğretmenin ve 100 iş dünyası gönüllüsünün programa dahil olması hedefleniyor.

ESP ile eğitim değil, gerçek deneyim değerlendiriliyor

ESP Sertifikası'nı alabilmek için ise öğrencilerin kendi mini şirketlerini kurdukları Şirket Programı'na katılmaları, bireysel değerlendirme süreçleri ile gelişmelerini öğretmenler ile takip ettikleri iki aşamalı bireysel değerlendirme sistemini tamamlamaları ve program sonunda yapılan online sınavı başarı ile tamamlamaları gerekiyor. Sertifikasyon süresi boyunca gençlerin sorumluluk alma, yaratıcılık, özgüven, takım çalışması gibi kişisel becerilerinin yanı sıra iş yönetimi ve finansal yönetim konularındaki gelişimleri de değerlendiriliyor. Bu sistemin diğer girişimci değerlendirme sistemlerinden en büyük farkı ise bir eğitimin değil, gerçek bir deneyimin değerlendiriliyor olması.

Girişimci gençlere uluslararası melek yatırım ve referans şansı

ESP Sertifikası ile gençler 22 ülkenin yer aldığı ve sürekli yeni ülkelerin eklendiği bir sistemin içinde üniversite başvurularında, iş başvurularında ve hatta melek yatırım almak istediklerinde yatırım ağlarına sunabilecekleri bir referansa sahip olacaklar. Bu sistem ile sadece katılımcı gençler fayda sağlamayacak. Program kapsamında Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye arasındaki girişimcilik eğitim metodolojileri konusunda bilgi alışverişi sağlanırken, ülkelerin girişimcilik kültürleri de gözlemlenecek ve böylece Türkiye'de gelecek nesillerin de faydalanacağı yeni yapıların doğmasına ön ayak olunacak. Entrepreneurial Skills Pass'e dahil olan diğer ülkeler şöyle: Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Yunanistan, İtalya, Romanya, Slovakya, İsviçre, Arnavutluk, Belçika, Almanya, Macaristan, Malta, Portekiz, Rusya, Sırbistan, İspanya ve Birleşik Krallık.

Ulusal Odak Grup Türkiye'deki girişimcilik eğitimini geliştirmek için kuruldu

Bu yıl, Girişimcilik Eğitim Sistemi'ni geliştirme hedefiyle kurulan bir diğer oluşum ise Ulusal Odak Grup oldu. Eğitim, girişimcilik ve iş dünyasının içinden etkili isimlerin oluşturacağı bu grup ile ülkemizde girişimcilik eğitiminin gelişimine yön verecek çalışmalar planlanacak ve paylaşılacak. Ulusal Odak Grup, girişimcilik eğitimi ekosistemine son derece entegre olmuş eğitim otoritelerinden, iş dünyasından ve öğretmen temsilcilerinden oluşuyor. Tüm Türkiye çapında ESP'ye dair farkındalığı artırma görevini üstlenen Ulusal Odak Grup üyeleri yılda iki kez toplantı yapacak. Ulusal Odak Grup'u oluşturan üyeler: Engür Rutkay (EMCC Türkiye), Evrim Bayam Pakiş (Opex Consultancy), Ozan Acar (TOBB), Tuba Karaarslan (Mustafa Saffet A.L.), Bertay Fişekçi (GE), Gülden Yılmaz (Koton), Gülru Atak (Citibank), İbrahim Coşkuner (TEB Girişim Bankacılığı), Recep Bildik (BİST Özel Pazar), Rıza Kadılar (EMCC Turkey), Serkan Gür (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü) , Metin Ender Karabulut (İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Zakayi Kaan Ulusoy (İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Ufuk Batum (Ventures & Mentors League), Duygu Eren (D&P Danışmanlık)

Küçük yaşta girişimcilikle tanışmak gelişimi hızlandırıyor

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Tezcan öğrencilerin küçük yaşta girişimcilikle tanışmasının çok önemli olduğunu vurguladı. "Küçük yaşta girişimcilikle tanışan öğrenciler, öncelikle iş fikri geliştirmeyi öğreniyor. İş ve girişim dünyasını tanımaları ve yaşayarak öğrenmeleri öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Takım olmayı ve birlikte hareket edebilmeyi, geliştirdikleri fikri yatırımcıya kısa sürede çarpıcı noktalarını vererek sunmayı öğreniyorlar. Girişimcilik ruhu, finansal okur-yazarlık ve iş gücüne etkin katılım becerilerine sahip oluyorlar ve bu üç temel yapı taşı ile yaratıcılık, sorumluluk alma ve özgüven duygularının gelişimlerini de bu sayede hızlandırıyorlar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç girişimcilerin uluslararası sertifikası olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement