Genç Heykeltıraşlar Tekirdağ'da Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Genç Heykeltıraşlar Tekirdağ'da Yarışacak

Tekirdağ'da, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe antik yerleşiminin adıyla gerçekleştirilen Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması düzenleneceği bildirildi.

22.06.2018 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe antik yerleşiminin adıyla gerçekleştirilen Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümlerinde okuyan genç heykeltıraşlara yönelik olarak Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ev sahipliğinde ilk defa gerçekleştirilecek olan Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması, serbest konulu ve taş, ağaç ve metal malzemelerden ya da bu malzemelerin bir arada kullanılmasından oluşacak eserlere açık olacak.

Eser sahipleri, son iki yıl içinde ürettikleri ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş eserleri ile Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması'na katılabilecek.

Yarışmaya katılım için en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gencbisanthe@gmail.com adresine e-posta ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Yarışma şartnamesi ve başvuru için gerekli belgelerle ilgili bilgiye www.suleymanpasa.bel.tr/heykel-yarismasi internet adresinden ulaşılabilecek.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Bisanthe markasının Süleymanpaşa'yı Türkiye'de ve dünyada kültür ve sanat kenti olarak başarıyla tanıttığını ifade etti.

Eşkinat, 4 yıl gibi kısa bir sürede güzel bir noktaya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu şu anda dünyada heykel sempozyumları içinde yer alan Türkiye'den dahil olan tek sempozyum ama bununla yetinmemiz söz konusu değildir. Taş heykel sempozyumunun kapsamını umut veren genç heykeltıraşlarımıza, heykel okuyan üniversitelilere bir fırsat verecek ve kendilerini gösterebilecekleri bir mecra yaratacak şekilde genişlettik. Biz Süleymanpaşa'da sanat tüketicisi bir toplum yaratırken, sanatı üreten bir kesimi de meydana getirmek, bu kentten ülke ve hatta dünya çapında sanatçıların yetişmesini sağlamak amacındayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Heykeltıraşlar Tekirdağ'da Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement