Genç Sevde'ye Rusya'dan Bioenerji Eli Uzandı - Son Dakika
Güncel

Genç Sevde'ye Rusya'dan Bioenerji Eli Uzandı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde üniversite tercihi yapacağı dönemde merdivenden düşerek beyin felci geçiren ve ilk kök hücre nakli gerçekleşen 18 yaşındaki Sevde Melike Dural, Rusya'dan gelen bioenerji uzmanı tarafından tamamlayıcı tıp tedavisi görüyor.

20.06.2018 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR ORHAN - Sakarya'nın Serdivan ilçesinde üniversite tercihi yapacağı dönemde merdivenden düşerek beyin felci geçiren ve ilk kök hücre nakli gerçekleşen 18 yaşındaki Sevde Melike Dural, Rusya'dan gelen bioenerji uzmanı tarafından tamamlayıcı tıp tedavisi görüyor.

Rusya'dan gelerek Hakan ve Hayal Dural çiftinin evini ziyaret eden bioenerji uzmanı Maiza Golovina, Sevde'nin başından bir an olsun ayrılmıyor. Tedavi süresince ailenin evinde kalacak Golovina, kök hücre nakli olan Sevde'nin vücudunda avucuyla noktasal tespitler yapıyor.

Daha önce Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren ve 10 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan fakat hayatını kaybeden Rus genç Umut'un tedavisine de destek olan Golovina, her gün Sevde üzerinde kontrollerini sürdürerek tedavisine yardımcı olmaya çalışıyor.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ulaşan yardımlarla buruk da olsa sevinç yaşayan aile, tedavisi süren kızlarının ayağa kalkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

"Melike, eninde sonunda iyileşecek"

Baba Hakan Dural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk haber yapıldığında Sevde Melike'nin durumunun çok kötü olduğunu ama tüm Türkiye'nin, özellikle Sakarya'nın, kızlarının etrafında adeta yumak olduğunu söyledi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Sevda Gürsel ve AK Parti Sakarya milletvekili adayı ve eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun Melike'nin üzerinden hiç ellerini çekmediğini vurgulayan Dural, "Allah hepsinden razı olsun. Onların sayesinde çok aşamalar kaydettik. Melike'nin her türlü eksiği giderildi. Sağ olsunlar, her zaman da yardım edildi. Şükürler olsun geçtiğimiz pazartesi günü ilk kök hücre naklini yaptık." diye konuştu.

Tedavi sonrası Melike'de hemen bir değişiklik olmayacağını ama zaman içerisinde iyileşmesini umut ettiklerini ifade eden Dural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok çok düzeleceğine inanıyoruz. Gökhan hocamızın çok çok katkıları oldu. Her türlü eksiğini gideriyorlar. Onların dediğine göre, 'Melike artık bizim kızımız. Biz onun ayağa kalkması için her türlü şeyi yapacağız.' Sağ olsunlar. Melike, eninde sonunda iyileşecek, düzelecek, aynı eski günlerine tekrar geri dönecek. Ağabeyi gibi inşallah avukat olacak o da. Ayda bir şeklinde kök hücresi nakli yapılacak. İlk dozunu oldu, 1 ay sonrasında bir daha olacak. 4 doz yapılacak. Gerçekten bunu sağlayabilmek, bu aşamaya gelebilmek çok zor oldu ama şükürler olsun başardık. Melike'nin kök hücresinin Sağlık Bakanlığından onayı Berat Kandili günü, kök hücresi uygulaması da Kadir Gecesi'nin hemen ertesi günü yapıldı. Ben diyorum ki muhakkak bunda bir hikmet var ve Melike yavaş yavaş düzelecek, toplayacak."

Baba Dural, kök hücre tedavisinin dünyada yeni bir uygulama olduğunu dile getirerek, tedavinin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağını gelecekte göreceklerini kaydetti.

"Uyandığında en büyük Babalar Günü'nü ben kutlayacağım"

Tedavi sonucunda iyi olan, bir miktar iyileşen ve iyileşemeyen hastaların varlığına dikkati çeken Hakan Dural, "Biz inşallah iyileşen hastalardan olacağız. Ümidimiz öyle, Melike ile çok çok ilgileniliyor. Ukrayna'dan, Türkiye'de başka yerlerden gelen doktorlar var. Doktorumuz Gökhan Öner'in sayesinde oldu. Buradan da doktorlarımız takip ediyor. Antalya'da Umut vardı, hayatını kaybetti ama Maiza Golovina, Melike'yi duymuş. Kök hücre olduktan sonra geldi. 'Melike'yi bioenerji ile tedavi etmek istiyorum.' dedi. Sağolsun, kendisi uçağa atladı, Rusya'dan buraya geldi. Kendisi misafirimiz şu anda. O da Melike'ye tedavi veriyor. Refleksoloji yapılıyor. Modern tıbbın tüm gerekleri yapılıyor ama tamamlayıcı tıpla da biz Melike'ye destek veriyoruz. İnşallah iyileşecek." ifadelerini kullandı.

Doktorların dediğine göre Melike'nin kendilerini duyduğunu, her şeyi anladığını fakat tepki veremediğini dile getiren Dural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yavaş yavaş o da olacak. Babalar Günü geçti ama Melike uyandığında en büyük Babalar Günü'nü ben kutlayacağım inşallah. Annesi, ağabeyi, daha doğrusu Sakarya ile birlikte o günleri göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü onlar çok büyük destek verdiler. Ümidimizi yitirmeyeceğiz. Doktorlarımızın dediğine göre bu maraton koşusu, biz maratondayız şu anda. Olacak. İnsan tabii ki bazen hüzünleniyor, eski günler geliyor aklına ama o günlere tekrardan ulaşacağımıza inanıyorum. Melike de güçlü, inşallah başaracak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Sevde'ye Rusya'dan Bioenerji Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement