Genç Yüzücü Demirkan Demir Rekorlara Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Genç Yüzücü Demirkan Demir Rekorlara Doymuyor

* 3 yaşında yüzmeye başladı, 14 yaşında Derya Büyükuncu'nun 25 yıldır kırılmayan Türkiye rekorunu kırdı, 16 yaşında dünya şampiyonu oldu.

04.05.2017 07:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* 3 yaşında yüzmeye başladı, 14 yaşında Derya Büyükuncu'nun 25 yıldır kırılmayan Türkiye rekorunu kırdı, 16 yaşında dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonluğa giden yolda haftada 9 antrenman yapan Demirkan Demir'in hedefi olimpiyatlar.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

14 yaşında Derya Büyükuncu'nun 25 yıldır geçilemeyen Türkiye rekorunu kıran Demirkan Demir, bu yıl 16 yaşında katıldığı Macaristan'daki dünya şampiyonasında bir Türkiye rekoru daha kırdı.

16 YAŞINDA BİR REKORTMEN

Derya Büyükuncu'nun 1990 yılında kırdığı ve 25 yıldır sahibi olduğu 2.14.59'luk rekorunu 14 yaş 200 metre karışık seçme ve final yarışlarında 2015 yılında 2 kez üst üste kıran Demirkan Demir, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de Nisan ayında düzenlenen ISF Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre karışık dünya ikincisi ve 100 metre kurbağalamada dünya birincisi olarak Türkiye rekorunu da kırdı.

HAFTADA 9 GÜN ANTRENMAN

Demirkan Demir, şampiyonanın ardından antrenmanlarını sürdürüyor. Yüzmeye 3 yaşında adım atan, başarıya giden yola Doçent Çiğil Gün Güler'le başlayan Demir, 9 yıldır Galatasaray Kulübü'nde. Demirkan Demir, antrenman öncesinde, Macaristan'daki şampiyona hakkında bilgi verirken, yarışlara nasıl hazırlandığını da anlattı. Demir, '100 metre kurbağalamada dünya şampiyonu oldum, altın madalya aldım, 50 metre kurbağalamada üçüncü oldum bronz madalya aldım ve 200 metre karışıkta da gümüş madalya aldım" dedi.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Demir, 100 metre kurbağalamada Türkiye rekoru kırdığını belirterek, 'Önümüzdeki birkaç uluslararası yarış var. Onlarla beraber olimpiyat olur diyorum, her sporcunun hayal ettiği gibi. Haftada 9 antrenmanım var. Pazar günü tatil günüm. Haftanın 3 günü çift antrenman, antrenmanlardan sonra haftada 3 gün kara antrenmanı yapıyorum" şeklinde konuştu.

'ÇOK DİSİPLİNLİ VE BAŞARILI BİR SPORCU"

Demirkan Demir'in antrenörlerinden Nükhet Özgör, 'Çok disiplinli ve başarılı bir sporcu. Yoğun bir sezon geçirdi. Haftada 9 antrenman, hem okul öncesi ham okul sonrası, yaklaşık 2 saat ortalama ile bir antrenman süreci geçirdi. Bunun karşılığını da bu sezon aldık. Güzel bir müsabaka geçirdi, hem şampiyonluk hem de Türkiye rekoru ile taçlandırdı bunu. Özveri, kendi sonucunu gösterdi diyelim. Demirkan uzun süredir, kendi derecelerini geliştirerek hem de rekorları yenileyerek devam ediyor. Böyle devam etmesinden yana bizim de düşüncelerimiz, böyle de olacağına inanıyoruz zaten. Biz de heyecanla başarılarının devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.

MACARİSTAN'DAKİ MADALYALARI

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de Nisan ayında düzenlenen ISF Dünya Okul Sporları Yüzme şampiyonasına 17 ülkeden katılan 281 sporcu dünya şampiyonluğu için kıyasıya yarıştı. Yüzücülerimiz toplamda 38 madalya alarak tarihi bir rekora imza attı. Kız ve Erkek Milli takımlarımız Dünya şampiyonu oldu. 16 yaşındaki Demirkan Demir, şampiyonada 200 metre karışık dünya ikincisi ve 100 metre kurbağalamada dünya birincisi olarak Türkiye rekorunu da kırdı. Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de düzenlenen ISF Dünya Okul Sporları Yüzme şampiyonasının ilk gününde 100 metre kurbağalamada 1.04.90'lık derecesiyle dünya şampiyonu olan Demir, aynı zamanda 8 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu kırarak yeni rekorun sahibi oldu. Ayrıca aynı gün 200 m ferdi karışıkta 2.07.26'lık derecesiyle de dünya ikinciliğini elde etti. Dünya şampiyonasında Türk Milli Takımı içinde Modafen'i temsil eden Demirkan Demir, 2. gün yapılan 50m kurbağalama yarışında 30.04'lük derecesiyle dünya üçüncüsü oldu. Kurbağalama stilde yer aldığı 4x100m karışık bayrak yarışında da Türk Milli takımı dünya şampiyonu oldu.

DEMİRKAN DEMİR'İN REKORLARI

Macaristan'da Türkiye'nin 8 yıldır kırılamayan 16 yaş erkek 100 metre kurbağalama finalinde 1.04.90'lık süre ile rekoru kırdı.

Derya Büyükuncu'nun 1990 yılında kırdığı ve 25 yıldır sahibi olduğu 2.14.59'luk rekorunu 14 yaş 200 metre karışık seçme ve final yarışlarında 2 kez üst üste kıran Demirkan Demir'in sahibi olduğu Türkiye'nin yeni rekor dereceleri şöyle:

200 metre erkekler karışık : 02.13.79 - 02.11.07

400 metre erkekler karışık : 04.44.23

100 metre kurbağalama : 01.07.94

200 metre kurbağalama : 02.23.93'

MACARİSTAN'DA KIRDIĞI TÜRKİYE REKORU

100 metre kurbağalama : 1.04.90

Genç Yüzücü Demirkan Demir Rekorlara Doymuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Yüzücü Demirkan Demir Rekorlara Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun
    12:28 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun

    Bursa Devlet Tiyatrosu, gelecek hafta 4 farklı oyunla seyircilerin karşısına çıkacak. 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde, 'Harikalar Mutfağı' oyunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sahnelenecek. 'Uçurtmanın Kuyruğu' ise Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında 'Lobotomobilin Üç Seferi' adlı oyun da Adana'da sahnelenecek.

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu
    12:25 Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 43 kiloda Rümeysa Keskin birinci oldu. Bingöllü sporcular ise 1 Türkiye birinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti.

  • Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
    12:22 Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

    Nilüfer Belediyesi'nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor
    12:20 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan kara yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri, metrelerce karın bulunduğu bölgede zorlu şartlarda çalışarak yolun bir kısmını açmayı başardı. Ancak hala 25 kilometrelik yol kapalı durumda. Ekipler, çığ riski nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Karla mücadele devam ederken, Bahçesaray'a ulaşım sağlamak için ekipler var güçleriyle çalışıyor.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı
    12:18 Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı

    Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, ilkbaharın gelişiyle ilçe genelindeki çocuk oyun alanları ile parklarda genel temizlik kampanyası başlattıklarını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kampanya kapsamında, vatandaşlar temizlik konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.


Advertisement