Gençler Dijitali Eğlenerek Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Gençler Dijitali Eğlenerek Öğrendi

IAB Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Algida UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Kampı tamamlandı.

18.07.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamp, başvuranlar arasından seçilen 50 üniversite öğrencisinin katılımı ile 20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl 136 öğrencinin başvurduğu eğitim programına başvuru sayısı bu yıl %53 artarak 208'e yükseldi. Başvuran üniversite sayısı ise 49 oldu. Algida UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı'na 17'si İstanbul, 9'u İzmir, 6'sı Eskişehir, 5'i Konya, 4'ü Ankara, 2'si Sakarya ve Adana, Antalya, Burdur, Erzurum, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli'nden de 1'er öğrenci olmak üzere 50 öğrenci katılma şansı elde etti.

IAB Türkiye tarafından "eğlenerek öğrenme" yaklaşımı ile tasarlanan eğitim programının katılımcıları, 2 hafta boyunca dijitali sektör profesyonellerinden dinledi; örnek çalışma ortamı olarak Project House Dijital Reklam Ajansı'nı gezdi; Escapist/Odadan Kaçış Oyunu ve Karanlıkta Diyalog Sergisi gezisi gibi aktivitelere katıldı ve Algida'nın verdiği brief üzerinden proje üretti.

IAB Türkiye Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı ve Maxus CEO'su Neslihan Olcay programı şu sözlerle değerlendirdi: "IAB Türkiye olarak gençlerin zaten içinde yaşadıkları "dijital" dünyayı kariyer alanı olarak görmelerini sağlayacak eğitim faaliyetlerini oldukça önemsiyoruz. Aynı şekilde, sektörümüzün insan kaynağı ihtiyacını gidermeye destek olmak da başlıca hedeflerimiz arasında. İlkini geçen yıl düzenlediğimiz eğitimi tamamlayan 50 öğrenciden 34'ünün dijital sektörde staj ve iş imkanı bulması bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Aynı heyecanla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz eğitimi de başarıyla tamamladık. Bu seneki mezunlarımızın da şimdiden sektöre girme azmi içinde olması bizlere mutluluk verdi. Önümüzdeki dönemde de dijital sektörün gelişmesine "çekirdekten" katkı sağlamaya devam edeceğiz."

50 kişilik öğrenci ekibine, final sunumları ve jüri değerlendirmesinin ardından sertifikaları ve ilk 3'e giren 4 ekibe ödülleri verildi. Kazanan öğrenciler IAB Türkiye üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde ederken, birinci ekibin üyeleri ayrıca Pegasus'tan birer adet yurtiçi gidiş dönüş uçak biletinin de sahibi oldu. Program boyunca öğrencilerin öğle yemeği ihtiyaçları Maxus tarafından karşılandı.

Etkinliğin ana sponsoru Algida'nın Marka Ürün Müdürü Özge Onur program hakkında şunları söyledi: 'Algida olarak hedef kitlemiz olan gençlere ulaşmak için dijital mecraları etkin bir şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Unilever çatısı altında iki senedir UniChallenge'a sponsor oluyoruz. Gençlerle, "dijital"i buluşturan bir etkinlikte temas kurabilmek bizim için oldukça önemli. Eğitim kapsamında verdiğimiz brief üzerine geliştirdikleri projelerle, dijital pazarlama iletişimini hedef kitlesi oldukları bir marka aracılığıyla deneyimleme fırsatı elde ediyorlar. IAB Türkiye'nin de desteğiyle bu yıl da verimli bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Katılan tüm arkadaşlara sunumları için teşekkür ederiz."

"Eğlenerek de öğrenmek olabiliyormuş"

Program katılımcılarından Sefa Aksekili, "Dijital gibi çok geniş kavramı 2 hafta gibi kısa sürede eğlenerek öğretti ve eğlenerek öğrenmenin de olabileceğini gösterdi. Eğitimlerden hariç farklı farklı üniversitelerden gelenlerle güzel arkadaşlık ortamında bilgilerimizi paylaşıp öğrendik." derken, bir diğer katılımcı Gökçe Ünal ise, "UniChallenge dijital reklamcılık adına hem çok keyifli ve hem de 10 günlük gibi kısa bir süreçte, eğitmenlerden aldığın sunumlar ile ciddi şekilde bilgi birikimi elde edeceğin bir kamp ve bu kampta yer aldığım için çok şanslıyım." yorumunda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Dijitali Eğlenerek Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement