Gençler Sabah Namazında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gençler Sabah Namazında Buluştu

Gençler Sabah Namazında Buluştu

Diyarbakır'da gençler "gençler sabah namazında buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti.

18.11.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da gençler "gençler sabah namazında buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti.

Merkez Sur ilçesinde bulunan Ravda Camisi'nde toplanan gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı, dua etti. Namazının ardından Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğünce, sabah namazına gelen gençlere çorba ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Topoğlu, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "gençler sabah namazında buluşuyor" organizasyonu kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde gençlerin sabah namazında buluştuğunu söyledi.

Gençlerin bu tür etkinliklere katılmasına önem verdiklerini ifade eden Topoğlu, şöyle konuştu:

"Bu bizim için birliktelik ruhudur, buna çok önem veriyoruz. Diyarbakır bizim için ekstra önemli. 81 ilimizde zaman zaman farklı buluşmalar yapıyoruz. Bu buluşmada özellikle Diyarbakır'da olmak istedik. Çünkü Diyarbakır gerçekten çok güzel bir şehir, burası sahabeler ve peygamberler şehri. Belli bir süre sıkıntılı günler geçirdik. Bir 15 Temmuz yaşadık. Bu dönem gençlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına bugün Diyarbakır'dayız. Gençlerimizle birlikte olmaktan çok mutluyuz."

Topoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak vatanını, milletini ve bayrağını seven bir gençlik yetişmesini arzuladıklarını ifade etti. Bakanlık olarak bir gençlik hayali ve hedefleri olduğuna dikkat çeken Topoğlu, bu faaliyetleri yaparken gönüllülük esasına göre yaptıklarını anlattı.

81 il ve birçok ilçede 230 gençlik merkezine üye gençlerle bu faaliyetleri yaptıklarını vurgulayan Topoğlu, gençler doğru kaynaklara ulaşsın diye bakanlığın bu faaliyetleri yaptığını dile getirdi.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir de bu projenin temel hedefinin milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmek olduğunu açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı'nın talimatıyla projelerinin devam etiğini ifade eden Demir, "Gençlik merkezlerimizde bu konulara ayrı bir değer veriliyor. Eş zamanlı olarak 'gençler sabah namazında buluşuyor' projesi çok önemli. Diyarbakırımız için ayrı bir önem arz ediyor. Bu projeler devam edecek. " diye konuştu.

Programa katılan gençlerden Furkan Aslan ise gençler olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Programa, Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İl Müftü Vekili Şabettin Karabay ve müftü yardımcısı Abdullah Işık da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençler Sabah Namazında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement