Gençler Türkiye'nin Gücüne Güç Katacak - Son Dakika
Güncel

Gençler Türkiye'nin Gücüne Güç Katacak

Gençler Türkiye\'nin Gücüne Güç Katacak

İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

08.02.2012 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOZA'dan çıkan gençler Türkiye'nin tasarım gücüne güç katacak.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan hazır giyimin tasarım gücünü geliştirmek ve genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda birinci olan Kadir Kılıç' ödülünü Avusturya Kültür ve Eğitim Bakanı Dr. Claudia Schmied, ikinci Esra Kurtçu'ya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, üçüncü Ece Gözen'e ise İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi verdi.

Dünya modasının önemli aktörleri arasına giren Türk moda ve tasarım sektörü İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ile bu yıl da genç yetenekleri gün ışığına çıkardı. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)'in ev sahipliğinde 19 yılı geride bırakan yarışma, genç tasarımcıları kozadan çıkma, kendi kanatları ile uçma ve modanın rengarenk dünyasında tüm yaratıcılıklarıyla var olma yönünde desteklemeye devam ediyor.

Modanın ve tasarımın kalbinin attığı bu önemli yarışmada dereceye girenlere ödülleri 7 Şubat 2012 Salı akşamı Beyoğlu Odakule Koza Çadırı'nda düzenlenen final gecesinde verildi.

Ece Sükan'ın sunumuyla gerçekleştirilen bu özel gecede birbirinden ilginç ve benzersiz tasarımlar Uğurkan Erez'in koreograflığında, Nil Uzun'un styling'inde Özge Ulusoy, Ebru Güzel, Bilge Kara, Merve Büyüksaraç, Alona Kral, Sinem Sülün, Sema Şimşek, Beril Kayar, Ecehan Epcim, Anıl Altan, Onur Orhan, Kadir Korkmaz gibi Türkiye'nin önde gelen modelleri tarafından sergilendi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin yanı sıra Avusturya Kültür ve Eğitim Bakanı Dr.Claudia Schmied, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile pek çok markanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları final gecesinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ: "MODA TARLASINA YENİ TOHUMLAR EKTİK"

Gecede konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türk moda sektörünün özellikle son yıllarda büyük atılım içinde olduğuna dikkat çekti. İstanbul Fashion Week'in, İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın, İstanbul Shopping Fest'in ve CPI'ın birbirlerini mükemmel şekilde tamamladığını ifade eden Tanrıverdi, birbirinden tamamen bağımsız yürütülen bu operasyonların aslında birbirlerini tamamlayarak Türkiye'nin önünü açtığını söyledi. Tanrıverdi sözlerine şöyle devam etti: "Türk moda endüstrisini bir bütün olarak ele aldığımızda CPI ile üretim, IFW ile moda ve tasarım, Shoping Fest ile de perakende ayağını tamamlamış oluyoruz. Bu organizasyonların, 25 milyar dolarlık hazırgiyim ve tekstil ihracatı ile Türkiye'nin en büyük sektörünün geleceğini kurgulayan, birbirini tamamlayan bilinçli tercihler olduğunun altını çizmek istiyorum. Tüm bu çalışmalarla sektörümüz artık rol model olarak alınıyor. Tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

İHKİB olarak Türkiye'nin moda tarlasına bugüne kadar ekilmeyen tohumları serptik. İki yıl önce ektiğimiz o tohumlar bugün filizlenip boy veriyor. Bunun en güzel örneği de siz gençlersiniz. Sizler gibi pırıl pırıl genç tasarımcıların moda ve hazır giyim sektöründe ellerini taşın altına koyduklarını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Hepinizin bildiği gibi 2011 yılında markalı hazır giyim ihracatımız 1 milyar doları aştı. 2023'te bu rakam 10 milyar doları bulacak. İşte bu noktada sizin gibi genç tasarımcı arkadaşlarımızın gücüne çok ihtiyacımız var" dedi.

Yarışmada birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL teşvik çeki verildi. Ayrıca birinciye Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle yurtdışında yüksek lisans bursu sağlanacak. Bunun yanı sıra dereceye giren üç tasarımcıya 1 yıl süreyle yurt dışında dil eğitimi, İstanbul Moda Akademisi'nde düzenlenen "workshop"lardan içeriği uygun olan 3 tanesini ücretsiz izleme, İMA ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği çerçevesinde yürütülen 6 aylık 'Moda Yönetimi' programına katılım hakkı, tanınmış bir tasarımcı veya markada bir yıl ücretsiz asistanlık ve Moda Tasarımcıları Derneği'ne üyelik imkanı sağlandı.

Tüm bunlarla birlikte dereceye giren ilk 10 finaliste Paris Premier Vision Kumaş Fuarı'na ziyaret hakkı verilirken, 10 finalist koleksiyonlarını Şubat 2012 İstanbul Fashion Week etkinliğinde pop-up showroom'da sergileme imkanına sahip olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Türkiye'nin Gücüne Güç Katacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement