Gençler Ünlüleri Eskisi Gibi Takip Etmiyor! - Son Dakika
Güncel

Gençler Ünlüleri Eskisi Gibi Takip Etmiyor!

Gençler Ünlüleri Eskisi Gibi Takip Etmiyor!

Yapılan Araştırma Gençlerin Eskisi Gibi Ünlülerin Posterlerini Duvarlarına Asmadıklarını Ve Hayatlarında Tek Bir Ünlüyü İdol Olarak Benimsemediklerini Ortaya Koydu

31.01.2011 21:22  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geniş bir gençlik ağına sahip olmasıyla bilinen gençlik uzmanı Youth Republic'in Yeni Nesil Gençlik Araştırması Harçlık Pazarı gençlerin ünlülere bakışlarıyla ilgili çarpıcı gerçekleri ortaya koydu. Yeni nesil araştırma yöntemleri kullanılarak 4.500 gençle yapılan araştırma, çalışan, liseli ve üniversiteli gençlerin ünlülere bakış açılarının yanı sıra gençlerin müzik dinleme alışkanlıklarını, tüketim alışkanlıklarını, hayat görüşlerini ve trendlerini ortaya koyuyor.

Araştırma gençlerin hiçbir ünlüye sanıldığı kadar fazla hayranlık beslemediklerini, odalarını tek bir ünlünün posterleriyle süslemediklerini gösteriyor. Gençler arasında ünlülerin özel hayatlarını gözler önüne seren magazin programlarının izlenme oranının da oldukça düşük olması dikkat çekiyor. Araştırmaya konu olan gençler arasında en çok, çalışan gençler magazin programlarını izliyor.

Araştırmaya göre sevdikleri ünlünün oynadığı reklama göre alışveriş yapma davranışlarını değiştiren gençlerin oranı da oldukça düşük. Üniversiteli ve çalışan gençlere oranla ünlülere daha fazla bağlılık gösteren liseli gençler bile sevdikleri ünlülerin oynadığı reklama göre değil, arkadaşlarının markayla ilgili fikirlerine göre alışveriş yapma eğilimi gösteriyor.

Araştırma gençlerin takip ettiği ünlülerin çeşitlilik gösterdiğini de ortaya koyuyor. Gençlerin sevdikleri ünlüler Jim Carrey'den Fikret Kuşkan'a, Michael Jackson'dan Ahmet Kaya'ya, Murathan Mungan'dan İpek Ongun'a kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. Tüm genç gruplarının ortak olarak sevdikleri müzisyenler arasında Tarkan, Sezen Aksu ve Candan Erçetin geliyor.

Araştırma Türkiye'de sayıları 15 milyonu bulan genç nüfusu, zamanın ruhunu anlamak açısından önem taşıyor. Yeni nesil yöntemlerin kullanıldığı araştırma kapsamında 16 farklı ilden 3.119 üniversite ve lise öğrencisiyle ve 1.533 okumayan/çalışan genç ve gençlerin aileleriyle görüşüldü. Öğrenci evlerine kameralar yerleştirildi, gençlere harcama günlükleri tutturuldu. Araştırmayla ilgili daha ayrıntılı bilgiye www.harclikpazari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Ünlüleri Eskisi Gibi Takip Etmiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement