Gençler Uyuşturucuyla Savaşa "Motor" Dedi - Son Dakika
Yerel

Gençler Uyuşturucuyla Savaşa "Motor" Dedi

Uyuşturucunun savurduğu hayatlardan etkilenen İzmirli genç sinemacılar, uyuşturucu kullanımının zararlarını gençlerin bakış açısıyla beyaz perdeye taşıyacak.

23.04.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL ŞAHİN - Uyuşturucunun savurduğu hayatlardan etkilenen İzmirli genç sinemacılar, uyuşturucu kullanımının zararlarını gençlerin bakış açısıyla beyaz perdeye taşıyacak.

Sinemaya gönül veren yaklaşık 50 genç, özellikle akranlarına uyuşturucunun zararlarını anlatmak, böylece kullanımın önüne geçmek amacıyla bir araya geldi.

Kendilerinin yazdığı senaryoyu 100 dakikalık bir sinema filmine dönüştürmek için "motor" diyen gençler, filmin hazırlık çekimlerine başladı. Filmde 4 üniversite öğrencisinin, bir arkadaşlarının uyuşturucu "baronu" tarafından öldürülmesi üzerine uyuşturucu çetelerine karşı açtığı savaş anlatılacak. Mütevazı bir bütçeyle çekilecek film, son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının zararlarını yine gençlerin bakış açısıyla yansıtacak.

Filmin senaristi ve yönetmeni Vural Tumbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazete ve televizyonlarda gördükleri uyuşturucu mağduru hayatlardan etkilenerek yola çıktıklarını, ekibin oyunculuk eğitimi almış, üniversitede sinema öğrenimi gören, sinemaya gönül vermiş gençlerden oluştuğunu, ünlü oyuncu Özcan Varaylı'nın da filmde kendilerine destek vererek önemli bir rolü üstlendiği aktardı.

Filmde Mert adlı karakterin, uyuşturucu bağımlısı kız arkadaşının uyuşturucu baronu tarafından öldürülmesinin ardından, 3 arkadaşıyla başlattığı mücadeleyi ele alacaklarını ifade eden Tumbar, şunları anlattı:

"Kız arkadaşının uyuşturucu bağımlısı olduğundan habersiz bir genç, bu olay üzerine harekete geçiyor ve en tepedeki isme ulaşmak için polisin de desteğiyle adeta savaş açıyor. Filmimiz sürpriz bir sonla bitecek. Tamamı İzmir'de çekilecek filmin hazırlık çekimleri başladı. Haziran ayında başlayacağımız çekimleri 6 haftada tamamlamayı planlıyoruz."

Tumbar, filmle gençliğin tehlike altında olduğunu göstermek istediklerini vurgulayarak, filmi izleyenlerde "uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele edersek bu sorun çözülür" düşüncesini oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

"Hiç beklenmeyecek insanlar kullanıyor"

Filmin görüntü yönetmeni, Ege Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Kübra Gürevin de oyunculuk eğitimi sırasında tanıştığı Tumbar'ın sayesinde filmde görev aldığını ifade ederek, "Çok sayıda uyuşturucu kullanan var. En alt tabakadan da en üst tabakadan da... Hiç beklenmeyecek insanlar kullanıyor. Bunu doğru bulmuyorum, bunun için bu filmde yer aldım" diye konuştu.

Filmin Mert karakterini canlandıracak Kadirhan Sakın ise projenin uyuşturucu kullananların yaşadıklarının anlatıldığı haberlerden ortaya çıktığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençler Uyuşturucuyla Savaşa 'Motor' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement