Gençlerbirliği'nde Murat Cavcav Başkanlığa Seçildi (1) - Son Dakika
Spor

Gençlerbirliği'nde Murat Cavcav Başkanlığa Seçildi (1)

Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Murat Cavcav başkanlığa seçildi.

18.02.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Murat Cavcav başkanlığa seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda tek aday olan, hayatını kaybeden efsane başkan İlhan Cavcav'ın oğlu Murat Cavcav, bin 550 delegenin 874'ünün katıldığı genel kurulda 708 oyla başkanlığa getirildi.

Murat Cavcav, 38 yıl başkanlık yapan babası İlhan Cavcav'dan sonra kırmızı-siyahlı kulübün başkanı oldu.

Cavcav başkanlığında seçilen yönetim kurulunda; Murat Yıldız, Murat İşcan, Arda Çakmak, Arif Ölmez, Merdan Hürmeydan, Hıfzı Kuruşa, Kerem Doğan, Sinan Gürsoy, Şahin Kartal, Osman Kaçar, Sertaç Muratal, Mehmet Gür, Aykut Akalın, Hakan Kaynar, Cem Şükrü Kaya, İsmail Özkan, Kemal Yurttakalan ve Bülent Üstündağ yer aldı.

"Gençlerbirliği'nin muradı olmak istiyorum"

Cavcav, faaliyet ve yönetim kurulu raporlarının ibrasının ardından genel kurulda oy verme işleminden önce bir konuşma yaptı.

Konuşması esnasında duygulandığı gözlenen Murat Cavcav, geçen ay hem cami·a hem de ai·le olarak acı dolu günler yaşadıklarını belirterek, "22 Ocak'ta babamı kaybettim. Kırk yıllık başkanımızı, Türk futbol duayeni· İlhan Cavcav'ı kaybettik. Bugün burada gördüğüm bi·rçok si·ma bizimleydi. Kötü günümüzde bi·zi· yalnız bırakmadınız, acımızı paylaştınız. Ai·lem adına hepi·ni·ze teşekkür edi·yorum." dedi.

Gençlerbirliği'nin Türki·ye'ni·n en başarılı kulüplerinden bi·ri· olduğunu ve 1989 yılından beri· Süper Li·g'de mücadele ettiğini vurgulayan Cavcav, "28 yıldır Süper Lig'de aralıksız mücadele eden beş takımdan biriyiz. Ankara'yı bunca yıldır futbolda en üst düzeyde temsil ettik. Gençlerbi·rliği bugünlere kolay gelmedi. Eğer Gençlerbi·rli·ği· bugün buradaysa hakkını verelim, İlhan Cavcav sayesindedir. İlhan Cavcav Gençlerbirliği'ni nereden aldı, nereye getirdi. Şahi·tleri· sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

İlhan Cavcav kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlığa başladığında kendisinin 15 yaşında olduğunu aktaran Murat Cavcav, şöyle devam etti:

"O günleri çok net hatırlıyorum. Maçtan önce kampa girecek yer yok. Bahçelievler'de bir evimiz vardı. Oturduğumuz evi maçtan önce dinlensinler diye futbolculara tahsis etti. Takımın antrenman yapacağı sabit yer bile yoktu. Ankara'da oradan oraya dolaşırdı. İlhan Cavcav kapı kapı gezdi. Dönemi·n cumhurbaşkanına, bakanlarına, belediye başkanlarına gitti. Gecesini gündüzüne kattı ve kulüp iki küçük odadan çıkıp bugünkü tesislerine kavuştu."

Başkent ekibinin 1980'lerde herkese borcu olduğunu ancak bugün borcunun bulunmadığını ifade eden Cavcav, "Hatta kasada mevcudumuz var. Çünkü biz gençleri kazanıyoruz, yetenekleri keşfediyoruz, onlar da kazanıyor, bi·z de kazanıyoruz. Bu tıkır tıkır işleyen bir sistem, başkanımızın kurduğu bi·r sistem. İlhan Cavcav'ın sistemi sayesinde bugün, Gençlerbirliği kimseye muhtaç değildir." diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısının futbolcu fabrikası olmaya devam edeceğini vurgulayan Murat Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geleceğimizin tek garantisi var, o da altyapımızdır. Biz gençleri kazanacağız. Bi·z onlara katkı sunacağız, onlar da bize. Futbolcu yetiştireceğiz, yetenek keşfedeceğiz. İlhan Cavcav'dan bunu öğrendik, aynen devam edeceğiz. İlhan Cavcav, Gençlerbirliği'ne kendini adadı, hayatını verdi. 80 yaşındaydı, kalp ameliyatı oldu, 2 ay sonra tribündeydi. Daha bu sezon, eksi 10 derecede Ankara ayazında maç izledi. O müthiş bi·r tecrübeydi. Ben onun tecrübesine hemen sahip olamam, bu kolay değil ama onun ilkelerine sahibim. Gençlerbirliği'nde büyüdüm. 35 yıldır kulüp üyesiyim. 16 yıldır Gençlerbirliği yöneticisiyim. Gençlerbirliği'ne ait her sahaya, her masaya, her kuruşa gözüm gibi bakacağım. Hedefi·mi·z her sezon ilk 5 takımın arasına girmek, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmektir. Bu çınar hepimizin, bu gençler hepimizin gençleridir. Bense gençlerin, Gençlerbirliği'nin muradı olmak istiyorum. Gençlerbirliği'nin muradı ise başarılı olmak, gençlere faydalı olmak ama elbette bir gün şampiyon olmaktır."

Gençlerbirliği\'nde Murat Cavcav Başkanlığa Seçildi (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlerbirliği'nde Murat Cavcav Başkanlığa Seçildi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement