Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bakkal: "Malatyaspor Maçındaki Oyun Bize Yakışmadı" - Son Dakika
Spor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bakkal: "Malatyaspor Maçındaki Oyun Bize Yakışmadı"

Mesut Bakkal: "Galatasaray öne en iyi oynayan ve en çok gol atan takım"Uğur Çiftçi: "Galatasaray'dan puan veya puanlar almak istiyoruz"Ahmet İlhan: "Galatasaray'a karşı Malatya maçındaki kötü oyunu ve futbolu unutturmamız lazım"ANKARA, Galatasaray maçı için yapılan taktik idman öncesi...

31.10.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesut Bakkal: "Galatasaray öne en iyi oynayan ve en çok gol atan takım"

Uğur Çiftçi: "Galatasaray'dan puan veya puanlar almak istiyoruz"

Ahmet İlhan: "Galatasaray'a karşı Malatya maçındaki kötü oyunu ve futbolu unutturmamız lazım"

ANKARA,

Galatasaray maçı için yapılan taktik idman öncesi açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Evkur Yeni Malatyaspor maçında bizim biraz daha yürekli oynamamız gerekiyordu" dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor karşısında istediklerini koşu mesafelerini yakalayamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Mesut Bakkal "Akhisar ve Beşiktaş maçlarına bakıldığı zaman, Malatya maçında ortaya koyduğumuz oyun ve futbol bize hiç yakışmadı" diyerek şu açıklamaları yaptı:

"Gelinen noktada takımımızın inişli çıkışlı performanslar yaşayacağını biliyordum. Pozisyon vermemek anlamında biz iyi oynadık ama biraz daha şahsiyetli ve kişilikli öne gitmemiz gerekiyordu. Özellikle Malatya maçında ve kendi sahamızda bizim biraz daha yürekli oynamamız gerekiyordu. Pek takılı kalmıyorum ama dönüyorum kendime soruyorum, niye böyleyiz? Bunlara bakıldığı zaman da kaybetmeniz normal diye düşünüyorum. Malatya adına bireysel yeteneklerin öne çıktığı bir maç oynadık. Özellikle Mutayip ve Adem gibi oyuncular yetenekleriyle oyunu ve skoru belirlediler. Biz atsak bizim kazanacağımız bir maçtı. Buradan çıkartttığımız sonuç, 114,115,117 kilometre koşan takımın 106'da kalması beni daha çok üzdü. Bakıldığında veriler bunu gösteriyor."

"GALATASARAY ÖNE EN İYİ OYNAYAN VE EN ÇOK GOL ATAN TAKIM"

Süper Lig'de cuma akşamı oynayacakları Galatasaray maçına değinen Bakkal, "Süper Lig'in liderine gidiyoruz. Öne en iyi oynayan ve en çok gol atan takım" diyerek, şöyle devam etti:

"Galatasaray takımı öne koşularda birinciler ve şimdi buna cevap vermeniz gerekiyor. Net veriler ortada. Buna cevap verdiğiniz zaman maçta şansınız var. Tıpkı Başakşehir, tıpkı Beşiktaş ve ligin en iyi topunu oynayan Akhisar'a karşı bunu yapıyorsanız, bunu da yapabilecek formda ve grafikleri yüksek bir takımım var. Yapmak için gidecek miyiz? Bu maçta yapmayacaklar da ne zaman yapacaklar zaten. Bu düşüncede hazırlanıyoruz. Bugün de taktik idmanımız var. Zaman kısa ve 7 maçımız kaldı. En kötü şartlarda 3 veya 4 galibiyet hedefliyoruz ve bunu almamız gerekiyor. Alabilecek güçte miyiz? Evet. Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını alacağız dediğimde kimse bana inanmamıştı. Ama maç oynanmadan hiçbir zaman kazanılmıyor. Takım olarak sıralamada yerimiz belli ve moralinizi bozmadan devam edeceksiniz. Gündem maçına gidiyoruz, Galatasaray maçı. Ardından milli maç arası ve Allah'tan sakatımız yok. Sadece kırmızı kart cezalısı Zeki var. Oynayacak oyuncunun da fırsatıdır bu maçlar. Alır formayı götürür, sakat cezalı olanlar da sırasını bekler. Moral bozukluğunu atlattık. İnşallah oradan da moralli bir şekilde döneriz."

Ligin Beşiktaş ile birlikte en çok kart gören takımı oldukları sorusuna ise Bakkal, "Eleştirler alıyoruz, sarı kartlı oyuncuyu neden oyundan çıkarmıyor diye. Şimdi, her sarı kartlı oyuncuyu oyundan aldığınız zaman futbulun doğasında olan ikili mücadeleyi ve sertliği kaybediyorsunuz. Malatya maçında yüzde 62 ikili mücadeleleri kaybetmişiz ve maçın skoru belli. Alanya maçı ikili mücadeleyi yüzde 62 kaybetmişiz olayın sonucu belli. Malatya maçında yediğiniz gole baktığınız zaman 8'e 2 gol yemişiz. İkili mücadeleyi bıraktığınız zaman tabii ki topsuz alan, gereksiz yere gidip de kart görmeye ben de karşıyım. Biraz daha sinirlerimize hakim olmalıyız. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Kırmızı kart görmenin cezası zaten belli. Bu kartları en az şekilde tölere etmemiz gerekiyor" dedi.

"GALATASARAY'DAN PUAN VEYA PUANLAR ALMAK İSTİYORUZ"

Başkent ekibinin savunma oyuncusu Uğur Çiftçi ise, "Galatasaray maçının zor olacağını biliyoruz ve çalışıyoruz. Toplantılar yapıyoruz, Galatasaray'a karşı nasıl oynayacağımızı analiz ediyoruz. İyi hazırlanıp Galatasaray'dan puan veya puanlar almak istiyoruz" diye konuştu.

En çok kırmızı kart gören takım olmaları ile ilgili Çiftçi, "Biraz daha sert oynamak istiyoruz. Belki bu nedenle olabilir ama talihsizlik bence kırmızı kartlar. Daha birçok maç var. Bunların hepsini kazandığımız takdirde, çok farklı yerlerde oluruz. İki maç üst üste kazandığın zaman da farklı yerlere geliyorsun. Akhisar'ı elimizden kaçırdık. Geldik içerde Beşiktaş'ı yendik. Malatya'yı yensek şu an hiçbir şey konuşulmayacaktı. Lig böyle, iki maç kazandığında iyisin, iki maç kaybettiğinde kötüsün. Biz şu an kaybediyoruz, inşallah kazanıp yukarılara tırmanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'A KARŞI  MALATYA MAÇINDA Kİ KÖTÜ OYUNU VE FUTBOLU UNUTTURMAMIZ LAZIM"

Gençlerbirliği'nin yeni transferlerinden Ahmet İlhan ise, "Öncelikle Malatya maçındaki kötü oyunu ve futbolu unutturmamız lazım" diyerek şunları söyledi:

"Bize hiç yakışmayan bir oyun koyduk ortaya. Beceriksiz, kişiliksiz ve basiretsiz oynadık geçen hafta. Mutlak galibiyet parolası ile çıktığımız Malatyaspor maçındaki oyun, bize hiç yakışmadı. Bu kötü futbolu inşallah Galatasaray maçında unutturacağız. İki galibiyetimiz var ve ikisi de önemli takımlara karşı. Bu tür maçlar bize iyi geliyor. İnşallah bu hafta da, büyük takımlara karşı olan oyunumuzu Galatasaray'a karşı da devam ettirip içerde de bir galibiyet daha aldığımız zaman orta sıralarda olacağız. İki galibiyet aldığımız zaman orta sıralara geleceğiz. Galatasaray'dan puan veya puanlar aldığımız zaman iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum."

Kırmızı kartlara da değinen tecrübeli oyuncu İlhan, "Oyun yapımızda agresiflik var. Bir de son zamanlarda alınan sonuçlar var ve gerginlik de bunun sebeplerinden biri olabilir. İki maç alınca inşallah herşey daha güzel olacak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İdman detayları

-Mesut Bakkal açıklama

-Uğur Çiftçi ve Ahmet İlhan'ın açıklamaları

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bakkal: 'Malatyaspor Maçındaki Oyun Bize Yakışmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri
    09:53 Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergah değişiklikleri yapacak. Ayrıca, Bostanlı-Üçkuyular Feribotu da çalışmayacak ve yerine yolcu gemisi seferleri düzenlenecek. Maraton katılımcılarının rahat ulaşımı için Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport iskeleleri arasında ring seferleri yapılacak.

  • Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor
    09:49 Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde kamp çalışmalarını Kastamonu'da tamamladı. Taha Akgül, sakatlığının ardından iyileşerek çalışmalara başladı. Akgül, Rusya A Milli Takımı ile kamp yapacak ve ikinci kez altın madalya hedefliyor.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement