"Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara" - Son Dakika
Sağlık

"Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara"

"Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara"BURSA - Sigara kullanımındaki artış ve sağlıksız beslenme, gençlerde kalp krizi riskini artırıyor.

28.09.2019 09:15  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara"

BURSA - Sigara kullanımındaki artış ve sağlıksız beslenme, gençlerde kalp krizi riskini artırıyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Cem Başel, belirtiler ciddiye alınmazsa ölümcül sonuçlarla karşılaşabileceğini söyledi.

Sigara kullanımının yanı sıra sağlıksız hayat tarzı, kalp sağlığı için ciddi sıkıntıları beraberinde getiriyor. Daha çok yaşlılık döneminde görüldüğü düşünülen kalp hastalıkları, sigara ve hayat tarzı da göz önünde tutulduğunda özellikle genç yaştakilerde ölümcül sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Genç nüfusta son yıllardaki kalp krizi vak'alarındaki artışların ciddiye alınması gerektiğini belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Cem Başel, "Gençlerde özellikle damar tıkanıklığına bağlık kalp krizleri görülüyor. Normalde bu tablo beklenen bir şey değil. Bunun sebeplerine bakacak olursak, gençlerdeki sigara kullanımı ve yasak madde kullanımına bağlı olarak damarların pürüzsüz yapısının bozulmasıdır. Damarın içini döşeyen tabaka deformasyona uğrayınca, damar içinde ani kan pıhtılaşmalarına sebep olurken, ani kalp krizlerini ortaya çıkarabiliyor. Çünkü kalp damarının tıkanıklığı zamanla kalbin fonksiyonlarında ciddi bozulmalara sebebiyet veriyor" diye konuştu.

Sigaranın yanı sıra sağlıksız beslenme, hareketsiz hayat ve stresin de kalp krizini tetiklediğin altını çizen Dr. Mehmet Cem Başel, "Damar tıkanıklığına bağlı kalbin işlevlerinde bozulmalar başladığı zaman beraberinde ciddi sıkıntıları baş gösterir. Bazı zamanlarda çok ciddi ve ileri kalp kasılma bozukluğu sonucu kalp vücuda gereken kanı pompalayamaz. Bazı ritim bozukluklarına bağlı ani kalp durmalarına ve ölümlere sebep olabilir. Damarları tıkanan bazı hastalar ilaç veya anjiyo yöntemleri ile tedavi edilebilir. Anjiyoda damarlarında açıklık tespit edilen kalp hastalarında ise damar içi görüntüleme yöntemleri ile kalp krizine sebep olan bozuklukları öğrenebiliyoruz" dedi.

"Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara"
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık 'Gençlerdeki ani kalp krizinin sebebi sigara' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement