Gençlere ve Kadınlara Girişimcilik Dersi - Son Dakika
Güncel

Gençlere ve Kadınlara Girişimcilik Dersi

Gençlere ve Kadınlara Girişimcilik Dersi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, gençlere ve kadınlara girişimcilik semineri verildi.

07.05.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, gençlere ve kadınlara girişimcilik semineri verildi.

İnegöl İşletme Fakültesi ile İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle 'girişimcilik' konulu seminer düzenlendi. Ağırlıklı olarak kadın girişimcilere yönelik düzenlenen konferansta kadın girişimcilere, mesleklerinde başarılı olmuş iş kadınları hitap etti. Konferansın açılış konuşmasını yapan İTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman, "Bizler de kurul üyesi arkadaşlarımızla 2008 yılından beri bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bursa merkez ve ilçelerinde etkinlikler düzenledik, hedef kitlemiz sadece kadınlarımız değildi. Gençlerimizi de girişimciliğe özendirmemiz gerekiyordu. Geçen yıl meslek lisesi çıkışlı olup başarılı olmuş arkadaşlarımızı konuşmacı olarak davet ettik ve başarı hikayelerini dinlettik. Bugün de iş hayatına daha yakın olan sizlerle birlikteyiz. Bugün burada konuşmacı olan arkadaşlarımızı ve diğer kurul üyesi arkadaşlarımızın her birinin bir öyküsü var. Hiçbiri başarı basamaklarını koşarak çıkmadılar. Her öyküde yoğun emek var, sabır var" dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, uzun süredir ticari hayatın içerisinde olduğunu belirterek, "15 yaşında ticarete atıldım. Bu sürede birçok siyasi ve ekonomik krizler yaşandı. Bunlardan dersler aldık. Biz ticarete başladığımızda, dünyaya gözleri kapalı, tarım ülkesi bir Türkiye vardı. Türkiye ihracatının yüzde 95'i tarım ürünleriydi. Yerli malı haftaları düzenlerdik. Kendi yağımızla kavrulalım diye düşünürdük. TV yoktu, iletişim yoktu. Telefonla dahi görüşmek sınırlıydı. 1980'den sonra merhum Turgut Özal ile yeni bir dönem başladı. Rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisine geçildi. Bu ekonomi politikalarıyla yurtdışına çıkılmaya başlandı. Başarılı ülkelere ziyaretler yapılarak, başarı hikayeleri dinlendi, gözlemlendi. Özal, girişimci ruhun önünü açtı. 2 milyar dolar ihracattan 150 milyar dolar ihracatlara geldik. Şuanda Avrupa'nın 6'ncı büyük ülkesi konumundayız. Girişimci ruhun ayağındaki prangalar çözülünce, bu noktalara gelebildik" dedi.

Konuşmaların ardından ise girişimcilik konulu konferansa geçildi. Konferansta gıda firması sahibi Dilek Şeker, mobilya firması sahibi Taner Gümüş ve Ofis Dizayn firması sahibi Sevgi Demir, meslek hayatlarıyla alakalı bilgiler vererek, genç girişimcileri yönlendirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlere ve Kadınlara Girişimcilik Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement