Gençliğe Örnek Şahsiyet: Muhsin Yazıcıoğlu" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Gençliğe Örnek Şahsiyet: Muhsin Yazıcıoğlu" Konferansı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Veysi Erken, "Muhsin Yazıcıoğlu bütün darbelere, bütün zalimlere karşı çıktı, onlara karşı dik durdu.

24.03.2018 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Veysi Erken, "Muhsin Yazıcıoğlu bütün darbelere, bütün zalimlere karşı çıktı, onlara karşı dik durdu.12 Eylül döneminde Kenan Evren'e yazdığı bir mektup var. O mektupta ne kadar dik durduğunu, karşı çıktığını, işkencecilere meydan okuduğunu biliyoruz." dedi.

Erken, Kastamonu Üniversitesi İnsani Yardım Topluluğu tarafından Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gençliğe örnek şahsiyet: Muhsin Yazıcıoğlu" konferansında, Yazıcıoğlu'nun çok yardımsever birisi olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu ile bir dönem siyaset yaptıklarını aktaran Erken, "14 yaşında siyasete atıldı ama bunu şu anda kullandığımız politika anlamında yapmadı. Hayalini gerçekleştirmek için yaptı. Türk-İslam coğrafyasında birliği sağlamak için siyaseti gerekli görüyordu ve bu yüzden siyasete girdi. Davayı, Allah'ın adını her anlamda yüceltmek olarak görüyordu." ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayalleri için mücadele veren biri olduğunu vurgulayan Erken, "İktidar ve güç için siyaset yapmadı. 14 yaşında başladığı siyasi faaliyetlerini 2009 yılına kadar aynı çizgide devam ettirdi. 'Hayali olanlar asla uyumaz' diyordu. Muhsin Yazıcıoğlu da uyumayanlardan biriydi. Türk İslam coğrafyasına özgürlük hayali vardı. Türk-İslam coğrafyasının kalkınmışlık hayali vardı. Muhsin Yazıcıoğlu bunun için siyasetle uğraşmıştı. Siyasetin ahlaklaştırılması düşüncesindeydi." diye konuştu.

"Darbelere karşıydı"

Erken, Yazıcıoğlu'nun darbelere karşı durduğuna işaret ederek, "Muhsin Yazıcıoğlu bütün darbelere, bütün zalimlere karşı çıktı, onlara karşı dik durdu. 12 Eylül döneminde Kenan Evren'e yazdığı bir mektup var. O mektupta ne kadar dik durduğunu, karşı çıktığını, işkencecilere meydan okuduğunu biliyoruz. Özellikle 28 Şubat'ta kullandığı bir ifade var. 'Namlusunu halka çevirmiş tanka selam durmam.' ifadesi tarihe kazınmıştır. 28 Şubat'a en fazla karşı çıkan liderlerden biriydi." diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun Refahyol hükümetine destek vermemesi için tehdit edildiğini anlatan Erken, şunları söyledi:

"O dönem yaptığımız bir görüşmede, 'Türkiye İran, Cezayir olmayacak ama Suriye de olmayacak, yaptırmayacağız.' dedi. O dönem baba Esed vardı. Esed iktidarı öyle bir iktidar ki bir evde 7 kişi varsa her biri başka bir istihbarat örgütünün parçası. O nedenle 'Türkiye'yi Suriye yaptırmayacağız.' dedi. Çünkü 28 Şubatçıların zihniyetinin Esed'in zihniyetinden hiçbir farkı yoktu. 28 Şubat'tan önce Muhsin Yazcıoğlu'nun Refahyol iktidarına destek vermemesi için birini gönderdiler. Refahyol'u desteklememesini isteyip, 'Senin başına bir şey gelir' diye tehdit ettiler. Yazıcıoğlu da 'Darbe yapanlara, darbe yapacak olanlara, Müslümanların iktidarını engelleyecek olanlara karşı direniş gösteririz.' diyerek bu kişiyi odasından kovuyor."

Erken, Yazıcıoğlu'nun Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yeri bulunduğunu, hareketleri, davranışlarıyla her zaman gençlere örnek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençliğe Örnek Şahsiyet: Muhsin Yazıcıoğlu' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement