Gençlik Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Kan Bağışı - Son Dakika
Güncel

Gençlik Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Kan Bağışı

Gençlik Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Kan Bağışı

Adana’da dar gelirli öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 12 ilçede 14 şubeyle faaliyet yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezleri, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyalarına destek verdi.

13.10.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da dar gelirli öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 12 ilçede 14 şubeyle faaliyet yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezleri, Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyalarına destek verdi. Yüreğir Gençlik Eğitim Merkezi'nde ücretsiz kurslarla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, kan vermenin insan sağlığı üzerindeki faydaları, kan bağışı ve kök hücre nakli ile hayat kurtarmanın önemini öğrendi.

Tahsilli Mahallesi Kozan Yolu üzerindeki Yüreğir Gençlik Eğitim Merkezi'ne gelen Kızılay sağlık personeli, kan bağışı ve kök hücre nakli ile hayat kurtarmanın önemi, kimlerin bağışçı olabileceği, bağışta bulunanlara nasıl ulaşılacağı, kök hücre nakil işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Kan veren sağlık bulur

Doktorlar, kan vermenin insan sağlığı üzerinde çok büyük faydaları olduğunu belirtip, Kızılay'a kan bağışlayan her kişinin bir yönüyle sağlık kontrolünden geçtiğini, çünkü alınan kanların belli kontrollerden sonra değerlendirildiğini söyledi. Tahlillerde her hangi bulaşıcı bir hastalık tespit edilmesi durumunda kan bağışlayan kişiye ulaşıp, en kısa zamanda sağlık kuruluşuna gitmesi için bilgi verdiklerini aktaran uzmanlar, normal durumlarda ise donöre teşekkür mesajı geçildiğini bildirdi.

60 ünite kan bağışladılar

Uzmanlar, omurilik zedelenmeleri, doğum felci, Parkinson hastalığı, beyin travması ve bazı kanser türlerinin tedavisinde başarıyla uygulanan kök hücre yöntemi hakkında da bilgi aktardı. Kök hücre bağışçısından üç tüp kan alındığını aktaran uzmanlar, bu kanların Ankara'daki laboratuvarlarda analiz edildiğini ve kök hücre ulusal veri ağına yüklendiğini, yapılan bağışın hastayla uyuşması halinde de kök hücre naklinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Türk Kızılayı Adana Şubesi yöneticileri, 60 ünite kan bağışı yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Yüreğir Gençlik Eğitim Merkezi öğretmenleri ve öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement