Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır'da Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır'da Başlıyor

Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır\'da Başlıyor

2010 yılından beri düzenlenen ve bu yıl barış temasını işleyecek olan Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır'da perdesini açıyor.

25.03.2013 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2010 yılından beri düzenlenen ve bu yıl barış temasını işleyecek olan Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır'da perdesini açıyor.

Gençlik Filmleri Festivali komitesi tarafından yapılan açıklamada, festivalin üçüncü yılını barış teması ile açacağı, yüzyıllardır sürmekte olan savaşlara karşı barışın sesini yükseltmenin ne kadar önemli olduğunun anlatılacağı belirtildi.

Gençlik Filmleri Festivali gönüllüleri ve kolektif sinema ekibi olarak, bu savaşların parçası olmamak ve dünya üzerindeki halkları düşman etmeye çalışılanlara karşı durmak için barış çığlığını, Türkiye'de ve dünyada yaşayan insanlarla birlikte yükseltikleri vurgulanan açıklamada, "Ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilen savaşlar sadece ülkeler arasında gerçekleştirilmiyor. Bu sene festivalde darbeleri, mevsimlik işçileri, sınırda yaşayan insanları, soykırımları, mültecileri, zorla göç ettirilenleri, sınırda yaşayan insanları konu alan filmler de gösterilecek. Festival bir anlatı ve iletişim biçimi olan sinemayı kullanarak barış için dünyada çekilmiş filmleri üniversitelilerle buluşturacak ve üniversite kampüslerinde binlerce üniversiteliyle dünya da gençliğin barış sesini ortaklaştıracak" denildi.

Bu gece başlayacak ve 28 mart tarihine kadar devam edecek film festivalinde

"Yoldan Çıktık", "Ölüm Elbisesi - Kumalık", "Dilberlerin Düğünü", "Ekmek ve Güller", "Kadının Fendi", "Simurg", "Uçurtmayı Vurmasınlar",

"Abluka", "Sonbahar", "19 Ocak'tan 19 Ocak'a Neler Değişti-" Hrant Dink Belgeseli, "Dersim 38", "Dalga", "Red", "Selam'ın Annesi", "Sarhoş Atlar Zamanı", "Ben Geldim Gidiyorum", "Dom", "Av Su Mai", "Yol", "Dr. Strangelove", "Ben Geldim Gidiyorum", "Bu Son Olsun", "Veritas: Harward'ın Gizli Tarihi" filmleri gösterime sunulacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik Filmleri Festivali Diyarbakır'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement