Gençlik Haftası - Son Dakika
Güncel

Gençlik Haftası

İnebolu ilçesinde, Gençlik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

15.05.2017 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu ilçesinde, Gençlik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Tuncay Sönmezışık tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Sönmezışık, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

Bu tarih ile birlikte Türk milletinin kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunamayacağını tüm dünyaya haykırdığını ifade eden Sönmezışık, "Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz." dedi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Oğuzhan Dolgun, Emniyet Müdür Vekili Emre Yener ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement