Gençlik Haftası - Son Dakika
Spor

Gençlik Haftası

Gençlik Haftası

Karamanlı ilçesinde, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, bisiklet turu düzenlendi.

15.05.2017 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı ilçesinde, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, bisiklet turu düzenlendi.

Karamanlı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Karamanlı Gençlik Spor Kulübü ve Karamanlı Bisiklet Grubu tarafından ortaklaşa organize edilen etkinliğe, Kaymakam Osman Oğuz Ekşi, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muharrem Erkil, Karamanlı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Metin Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karamanlı ilçesinde bu tür programların gelenekselleştiğini belirtti.

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu ve gençlik şöleni düzenlediklerini ifade eden Ekşi, öğrencilerin birlik ve beraberlik oluşturmaları ve ders stresinden uzaklaşmaları için bu tür organizasyonları düzenlediklerini kaydetti.

Selimoğlu da geleneksel hale getirdikleri bisiklet sürüşüne, Belediye olarak yeni bisiklet yolları ile katkı sağlayacaklarını söyledi.

Tüm vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik edeceklerini dile getiren Selimoğlu, "Yol kenarlarında, bisiklet sürüş alanı çalışmamız devam ediyor. İnşallah projemiz tamamlandıktan sonra, ilgili bakanlıklardan da bisiklet desteği geliyor. Hem belediye olarak hem de bakanlıklardan alacak olduğumuz bisikletlerle, sağlıklı yaşam için üzerimize düşen ne varsa hep birlikte yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Erkil ise bisiklet sürüşü etkinliğine 7'den 70'e herkesin katıldığını belirterek, sağlıklı yaşama bisiklet kullanmakla başlamanın yararlı olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden Sultan Özşener de bisiklet kullanmanın, kemiklerin güçlenmesini sağlayan bir aktivite olduğunu söyledi.

Gizem Hotan ise araçlardan çıkan egzoz gazlarının çevreye zarar verdiğini, bu yüzden bisikletin hem insan sağlığına fayda sağladığını hem de çevreye zarar vermediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement