Gençlik Halleri" Konulu Çevrimiçi Bilgilendirme Projesi - Son Dakika
Yerel

Gençlik Halleri" Konulu Çevrimiçi Bilgilendirme Projesi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Ofisi'nin hazırladığı, "Gençlik Halleri" konulu çevrimiçi bilgilendirme projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

18.03.2014 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Ofisi'nin hazırladığı, "Gençlik Halleri" konulu çevrimiçi bilgilendirme projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, proje, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bir Avrupa Bilgi Ağı olan Eurodesk Mali Destek Çağrısı kapsamında hazırlandı.

Proje çerçevesinde, AGÜ Gençlik Ofisi üyeleri, uluslararası öğrenci değişimine olanak sağlayan Erasmus projeleri, Avrupa gönüllü hizmeti, gençlik değişimleri, eğitimler, burslar, yurt dışında staj imkanları gibi Avrupa Birliği fırsatları hakkında bilgilendirecek.

AGÜ Gençlik Ofisi ayrıca Avrupa Birliği fırsatları hakkında sık sorulan sorularla ilgili kısa tanıtım filmleri, tanıtım videoları, afiş ve broşürler hazırlayarak, gençlerin kendilerine sunulan imkanlardan haberdar olmalarını ve faydalanmalarını sağlayacak.

Gençlik Ofisi ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, yaptığı konuşmada, gençleri üniversitenin kurulma aşamasından itibaren merkezine yerleştiren AGÜ'nün, bu proje ile ülkedeki tüm gençlere ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu anlatan Güç, "Dünya'da da genç nüfus oranı en yüksek olan ülkelerin başında yer alıyoruz. Bu nedenle AGÜ Gençlik Ofisi  olarak tüm ülke gençlerini bilgilendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz" dedi.

Gençleri merak ettikleri konularda bilgi edinmek için AGÜ Gençlik Ofisi'ne davet eden Güç, bu proje ile çevrimiçi ortamda var olan bilgi kirliliğini de engelleyeceklerini ifade ederek, Eurodesk Türkiye-Gençlik Bilgilendirmesi Mali Destek Çağrısı kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kendilerine hibe tahsis edildiğini kaydetti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik Halleri' Konulu Çevrimiçi Bilgilendirme Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement