Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk Açıklaması

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk Açıklaması

"Başarılı sporcuların yanı sıra daha sağlıklı, daha mutlu ve düzgün vücuda sahip bireyler yetiştirebilmemiz için, 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz"

03.07.2013 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, "Başarılı sporcuların yanı sıra daha sağlıklı, daha mutlu ve düzgün vücuda sahip bireyler yetiştirebilmemiz için, 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Doyuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında ulusal ve uluslararası birçok şampiyonada dereceler alan ve Bilecik ilini temsil eden 10 milli sporcunun bulunduğunu belirterek, gelecek yıllarda başarılı olan ve dereceye giren milli sporcu sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bilecik'te dağcılık, tırmanma, su altı sporları gibi ekstrem spor dallarına çok fazla ağırlık verilmediğini anlatan Doyuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, gelecek yıllarda imkanlar doğrultusunda tüm branşlarda başarılı sporcular yetiştirmeyi planladıklarını aktardı.

Yıl boyunca gençlere ve vatandaşlara verilen eğitimlerin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Doyuk, şöyle konuştu:

"Yaz Spor Okulları açıldı ve sporcu sayımız çoğaldı. Sezon boyunca, Bilecik il merkezinde ve ilçelerimizde atletizm, güreş, tekvando gibi dallarda alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar dışında gençlerimize voleybol, basketbol, futbol, tenis gibi takım sporlarında da çalışmalarımız sürüyor. Gençlerimize ve vatandaşlarımıza sporu yaşam boyu sevdirmeyi hedefliyoruz. Başarılı sporcuların yanı sıra daha sağlıklı, daha mutlu ve düzgün vücuda sahip bireyler yetiştirebilmemiz için, 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz."

Özellikle tekvando dalında, 2013 yılında derece alan sporcuların kendilerini gururlandırdığını dile getiren Doyuk, Elif Öner'in Venezüella'da yapılan İşitme Engeliler Dünya Şampiyonası'nda 49 kiloda Dünya Şampiyonu, Sueda Onat'ın Balkan Şampiyonası'nda 33 kiloda Balkan Şampiyonu, Esra Kalem'in Türkiye Şampiyonası'nda 42 kiloda Türkiye Şampiyonu, Elif Kalem'in de aynı şampiyonada 55 kiloda Türkiye üçüncüsü olduğunu, yine Ayşe Bayza Yıldız'ın da Gençler Milli Takım seçmelerinde 42 kiloda Türkiye Şampiyonu olarak Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandığını belirtti.

Güreş dalında serbest kategoride Onur Karakulak'ın Türkiye 5'incisi, boksta Naim Kılıçarslan'ın Türkiye 4'üncüsü, atletizmde Vahit Güven'in Türkiye 10'uncusu ve Sedef Şahin'in okullararası 1500 metrede Türkiye Şampiyonu olduğunu anımsatan Doyuk, vücut geliştirme branşında da il temsilcisi olan Kenan Yıldız'ın Avrupa 4'üncüsü olmayı başardığını ve alınan tüm bu güzel sonuçların kendilerine büyük gurur ve mutluluk verdiğini sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement