Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bitlis'te Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İnşallah el ele, kol kola bu bölgede hainlik ve ihanet yaşatmak isteyen hangi terör örgütü olursa olsun PKK'sı, FETÖ'sü ve hepsine karşı en dik şekilde birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz.

18.06.2017 03:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İnşallah el ele, kol kola bu bölgede hainlik ve ihanet yaşatmak isteyen hangi terör örgütü olursa olsun PKK'sı, FETÖ'sü ve hepsine karşı en dik şekilde birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. Hainler ve maşaları aramıza giremez. Onların gideceği yer bellidir. Bu topraklarda kardeşliğin ve birlikteliğin yeşerebileceğini tüm dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Bitlis Polisevi'nde, AK Parti İl Başkanlığınca muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri için düzenlenen sahur programına katılan Kılıç, Bitlis ve Samsun arasında gönül köprüsü kurulduğunu, bundan sonra el ele ve kol kola yürüyeceklerini söyledi.

Bitlis'in tarihi, kültürü, medeniyeti ve geçmişiyle çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Tarihi anlamındaki önemli mirasımıza sahip çıkılmasını şüphesiz hepimiz paylaşıyoruz. Bununla ilgili kabinedeki arkadaşlarımızla görüşeceğiz. İnşallah yakında dünyanın tarih mirası arasında yer alan bu güzel coğrafyaya layık bir çalışmayı Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla hayata geçireceğiz. Burada başlayan ve daha farklı yatırımları da hep beraber hayata geçireceğiz. Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Buna göre onları hazırlamamız ve imkanlar vermemiz gerekiyor. Gençlik merkezi ve yurtlarımızda beraber olduğumuz gençlerimizi görünce ümitlerimiz daha çok arttı. Kendilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışan kardeşlerimiz mevcut. Bunlara imkanları daha da geliştireceğiz."

Özelikle Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis, Bingöl, Muş, Diyarbakır ve Şırnak bölgesinde atletizm branşında çok ciddi bir potansiyel bulunduğunu anlatan Kılıç, gençlerin bu coğrafyanın iklim şartları ve yapısından dolayı atletizmin birçok branşında büyük başarı elde etme imkanlarının olduğunu dile getirdi.

Bunu en iyi şekilde destekleyerek ve önünü açarak geleceğe yürüyeceklerini vurgulayan Kılıç, ellerinden geldiğince bölgede ve Bitlis özelinde daha fazla çalışacaklarını ancak kentte yapılan yatırımlara da sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

"Hainler ve maşaları aramıza giremez"

Bitlis Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın, yerel yönetimle ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanından destek alacağını aktaran Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"İnşallah el ele, kol kola bu bölgede hainlik ve ihanet yaşatmak isteyen hangi terör örgütü olursa olsun PKK'sı, FETÖ'sü ve hepsine karşı en dik şekilde birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. Hainler ve maşaları aramıza giremez. Onların gideceği yer bellidir. Bu topraklarda kardeşliğin ve birlikteliğin yeşerebileceğini tüm dünyaya haykırıyoruz. Burada aramıza ayrılık ve fitne tohumları sokmaya çalışan o hainlere de 16 Nisan'da gerekli cevabı verdiniz. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile geleceğe çok daha kuvvetli şekilde ilerleyeceğiz. Ama PKK ve onun uzantıları olan hainlere karşı da dimdik duracağız. Bunu hep beraber başaracağız."

"İhanet odaklarını bertaraf edeceğiz"

"Onlar hep yalan söylediler, ihanet içinde oldular, tarihimize, medeniyetimize ve size ihanet ettiler. Bu ihanetlerinin hesabını hem mahkemelerin hem de bu milletin önünde verecekler." diyen Kılıç, bunun hesabını çok ağır şekilde verdiklerini söyledi.

Bakan Kılıç, "Onlar ne bu bölgenin ne de başka insanların temsilcisi olamazlar. İnsan katledenler, cinayet işleyenler ve terörizm yapanların, insanlıkla yakından ve uzaktan alakası yoktur. İnanıyorum ki birlik ve beraberlikle bütün bu ihanet odaklarını bertaraf edeceğiz. Sizde bu birlik ve beraberliği görmek bizi bir kat daha şevklendirdi. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin, geleceğe huzur içinde beraberce yürümeyi nasip etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Vedat Demiröz ve Bitlis Valisi Ahmet Çınar da birer konuşma yaptı.

Programa, Bakan Kılıç'ın eşi Eda Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, partililer ile muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement