Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Marmaris'te - Son Dakika
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Marmaris'te

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Marmaris\'te

Bakan Kılıç: "Eğer ölümler olmadan, eğer şehit cenazeleri gelmeden terör meselesini çözebiliyorsak, bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeliyiz. Çözüm sürecinin özü budur." "Bizler tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı doğrultusunda terör belasından ebediyen kurtulmak için sonuna kadar çözüm sürecine sahip çıkacak ve destek vereceğiz." "Takım ve taraftar grupların istekleri, itirazları, protesto gerekçeleri ne olursa olsun, herkesin bu dönemde koruması gereken değer Türkiye'nin huzur ve güvenliğidir"

09.08.2013 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Eğer ölümler olmadan, eğer şehit cenazeleri gelmeden terör meselesini çözebiliyorsak, bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeliyiz. Çözüm sürecinin özü budur" dedi

Bakan Kılıç, geçen yıl Marmaris'te gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde tanıştığı Selahi Varol'un sünnet törenine katılmak için ilçeye geldi.

Cuma namazını Yeni Cami'de kılan Bakan Kılıç, namazın ardından vatandaşlarla ve Yeniyol Caddesindeki esnafla bayramlaştı. Caddede bulunan turistlerle ve vatandaşlar sohbet eden Kılıç, daha sonra AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, bayramların insanları birbirine kenetleyen günlerden olduğunu söyledi. Marmaris'in yalnız turizm özelliği değil, doğa harikası olması bakımından özel bir yerinin bulunduğunu belirten Kılıç, turizm yönünden de ekonomiye önemli gelir sağladığını belirtti.

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Bakan Kılıç, isteklerinin annelerin ağlamaması, kimsenin terörle mücadeleye evlat bağışlaması olduğunu ifade etti.

Kılıç şunları söyledi:

"Vatan sana canım feda. Her Türk asker doğar. Bu vatan için, bu bayrak için, bu devlet için, bu millet için ölmeye bugün değil, dünden razıyız. Ama yaşamak varken ölmek... Ölüm seçenek olmamalı. Eğer ölümler olmadan, eğer şehit cenazeleri gelmeden terör meselesini çözebiliyorsak bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeliyiz. Çözüm sürecinin özü budur. Çözümün tarafı gibi gözüküp sabote etmek isteyenler olacak. Çözüm için can atıyormuş görüntüsü verip, bomba atanlar olacak belki. Dili çözüm söylerken, eli taş atacak belki. Ama buna rağmen bizler tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı doğrultusunda terör belasından ebediyen kurtulmak için sonuna kadar çözüm sürecine sahip çıkacak ve destek vereceğiz. Tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadelemizi sürdüreceğiz ki analar ağlamasın, camilerin musalla taşından cenazeler kalkmasın, birileri şehitlerimizin cenazelerini istismar etmeye kalkışmasın. Bu bizim için önemli. Burada biz bir tavır ortaya koyuyoruz."

Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini, ülke insanlarının teröre kurban verdiğini ifade eden Bakan Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki büyüme imkanlarının da teröre kurban gittiğini, bundan dolayı bölge insanlarının köyü ve yaylasından göç etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Türkiye'nin terör belasından kurtulması gerektiğini, bunun için gayret sarf ettiklerini dile getiren Kılıç, "Hepimiz aynı devletin evlatlarıyız. Türk'ü Kürt'ten, Kürdü Arap'tan, Arap'ı Arnavut'tan ayıramayız. Yeter ki tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyelim. Mesele budur. Ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyenlerin numaraları bitmez. Son oyunlarını gördüğünüzde bilin ki o son numara değildir. Sondan bir önceki numaralarıdır. Arkadan mutlaka bir yenisi gelecektir. Yeni bir senaryo tezgahlanacaktır. Yeni bir ihanet planı sahne alacaktır" dedi.

Sporda şiddete izin vermeyeceğiz

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesiyle İlgili Kanun'a değinen, stat, saha ve salonlarda kanunun harfiyen uygulanacağını aktardı. Bu konuda en küçük bir taviz verilmeyeceğini bilderen Kılıç, "Kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet sistemi uygulanacak. Spor savcıları görevde. Türk milletinin esenlik, barış ve güvenliği, saha ve salonlardaki huzur ortamının sağlanmasıyla da yakından alakalı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile yaptığımız görüşmeler sonunda bu söylediklerim kesinlikle uygulanacak. Ayrıca güvenlik birimleri, salon ve sahaların dışında mutlaka görev yapacakları gibi gerektiğinde içeride de önlemlerini alacaklardır. Saha ve salonlar eylem ve taşkınlık yeri değil. Takım ve taraftar grupların istekleri, itirazları, protesto gerekçeleri ne olursa olsun, herkesin bu dönemde koruması gereken değer Türkiye'nin huzur ve güvenliğidir" diye konuştu.

Kılıç, tüm takım ve taraftarlarından bu konuda destek istediklerini, kimsenin suç işlemesini, stat dışında kalmasını, kimsenin kurallara uymadıkları için sabıkalı konuma gelmesini arzu etmediklerini vurguladı.

Sporun barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Özel güvenlik konusunu gözden geçiriyoruz. Şu anda bunları kulüpler karşılıyor ve güvenlikler, stada sokulmaması gereken şeyler konusunda harfiyen yerine getirmedikleri şeyler var. Güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınmadığıyla ilgili polisin tespitleri var. Gerekirse özel güvenlik hakkında yasal işlemler uygulanacak. İçişleri Bakanlığının aldığı bir karar var. Bu tür olaylara artık kendi içinde oluşturacağı özel polis birimi bakacak. Bu olgunlaştığı anda hemen hizmete girecek. Belki özel güvenlik görevlileri ile bu ekip birlikte görev yapacak. Eğer özel güvenlikçilerdeki bu endişemiz ortadan kalkmazsa o zaman bu görevden çekilip yeni kurulan birim bu göreve bakacak. 2013-2014 sezonuna kameralı güvenlik sistem ile elektronik bilet uygulaması yetişecek ve ilk olarak Beşiktaş- Trabzon derbisinde test edilecek. Koruma görevlisi ise önümüzdeki sezona yetişecek."

Bakan Kılıç, AK Parti ilçe teşkilatındaki konuşmasının ardından İçmeler Beldesinde düzenlen sünnet törenine katıldı.

Kılıç'ı burada geçen yıl Marmaris'teki ziyaretinde tanıştığı ve sünnetine katılacağına dair söz verdiği Selahi Varol ile ailesi karşıladı. Varol ve ailesiyle bir süre sohbet eden Kılıç, daha sonra takı yapıp törenden ayrıldı.

İçmeler Beldesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından kurulan parkurları gezen Kılıç, uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcuların gösterilerini izledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Marmaris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement