Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Para Ödülü Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Para Ödülü Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, doping yaptıkları belirlenen elit sporculara, bugüne kadar ’Ödüllerinizi iade edin’ tebligatı yapılmadığının ortaya çıktığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

22.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, doping yaptıkları belirlenen elit sporculara, bugüne kadar 'Ödüllerinizi iade edin' tebligatı yapılmadığının ortaya çıktığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'nin 21 Ekim 2015 tarihli nüshasında Arif Kızılyalın imzasıyla yayınlanan haberde, yüksek miktarlarda para ödülü alan ancak doping yaptıkları belirlenen elit sporculara, bugüne kadar 'Ödüllerinizi iade edin' tebligatı yapılmadığının ortaya çıktığının iddia edildiği vurgulandı.

Söz konusu haberde diğer gazete haberlerine atıfta bulunarak yer verilen "Bakanlık ve SGM, atletlerle antrenörlerinden ödülleri geri vermesini istedi" şeklindeki haberlerin 'Havada kaldığı' şeklindeki ifadenin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, "CAS tarafından Aslı Çakır Alptekin hakkında 29 Temmuz 2010 tarihinden itibaren elde ettiği tüm derecelerinin iptal edilmesi kararı üzerine Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporcu, antrenör ve kulübüne, ödüllerin iadesi için adli işlem başlatılmıştır. Nevin Yanıt hakkında CAS tarafından 3 yıl spordan men cezası verilmiş ve 28 Haziran 2012 tarihinden sonra yarıştığı müsabakalardaki dereceleri iptal edilmiştir. Cezası 05 Mart 2016 tarihinde sona erecek olan Nevin Yanıt'ın ödülleri ile ilgili idari işlemler henüz tamamlanmamıştır. Eşref Apak, Süreyya Ayhan gibi bazı sporcularımız doping nedeniyle ceza almış olmalarına karşın, önceki yarışmalarda elde ettikleri dereceler uluslararası federasyon tarafından iptal edilmemiştir. Bu nedenle bu durumda olan sporcularımız hakkında önceden verilen ödüllerin geri alınmasına hukuken imkan bulunmamaktadır" denildi.

Haberde adı geçen Elvan Abeylegese hakkında kesinleşmiş bir ceza bulunmadığından sporcuya verilen ödüllerle ilgili olarak bu aşamada işlem yapma imkanı bulunmadığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Karin Melis Mey ve Tezata Dengersa hakkında ise yasal işlem başlatılmıştır. Alemitu Bekele ve Meryem Erdoğan ise aktif spora dönüş yapmış ve federasyona ödeme taahhüdünde bulundukları için haklarında bu aşamada yasal işlem başlatılmasına gerek duyulmamıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Para Ödülü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement