Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Hiç Gelir Testi Yaptırmayanlar İçin Bugün Son Gün - Son Dakika
Güncel

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Hiç Gelir Testi Yaptırmayanlar İçin Bugün Son Gün

Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırmayan vatandaşlar için bugün son gün. İlk defa gelir testi yaptıracak vatandaşların sonuca göre borçları güncellenecek. Prim ödeme yükümlüsü olmadığı tespit edilenlerin, tüm prim borçları silinecek.

30.11.2018 15:03  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Göktaş, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında daha önce hiç gelir testi yaptırmayan vatandaşlar için bugün son gün olduğunu belirtti.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Genel Sağlık sigortalısı olarak tescil edilmiş vatandaşlarımızdan bugüne kadar gelir testine müracaatta bulunmamış olanların, Gelir Testi için 30 Kasım 2018 tarihine kadar ilgili sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatta bulunmaları ve 2018 Yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait olmak üzere kesinleşmiş Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarını 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir" dedi.

GELİR TESTİ SONUCUNA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK

Açıklamada, gelir testi sonucuna göre GSS prim ödeme yükümlüsü olmadığı anlaşılanların borçlarının silindiği belirtilerek, "Kurumumuzca, tescil işlemi yapılmış olmasına rağmen bugüne kadar gelir testi müracaatında bulunmamış olan Genel Sağlık Sigortalısı vatandaşlarımızın, 30 Kasım 2018 tarihine kadar Gelir Testi yaptırmak üzere, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatta bulunmaları halinde, ilk defa Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edildikleri tarihten bu yana bütün süreleri, çıkacak Gelir Testi sonucuna göre değerlendirilecektir.

Gelir testi sonucuna göre prim ödeme yükümlüsü olmadığı tespit edilenlerin, ilk tescil tarihinden itibaren tahakkuk etmiş prim borçları silinecektir.

ANAPARA ÜZERİNDEN ÖDEME AVANTAJI

Yapılan gelir testi sonucu, GSS primi ödeme yükümlülüğü doğan borçluların 2018 Yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait olmak üzere tahakkuk edip kesinleşmiş Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarının 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın anapara üzerinden ödeme avantajına sahip olacaklardır" denildi.

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Hiç Gelir Testi Yaptırmayanlar İçin Bugün Son Gün
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Hiç Gelir Testi Yaptırmayanlar İçin Bugün Son Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement