Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, seçimlere kısa bir süre kala bazı siyasi çevrelerin güç birliği yaparak, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

28.05.2011 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, seçimlere kısa bir süre kala bazı siyasi çevrelerin güç birliği yaparak, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

12 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Van milletvekili adayları, Çatak ilçesinde seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

Burada konuşan milletvekili adayı Kayatürk, seçime kısa bir süre kala yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gittikleri her yerde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandıklarını ifade eden Kayatürk, bunu hazmedemeyen provokatörlerin halkın üstünde baskı kurup olay çıkarmaya çalıştığını anlattı.

Kayatürk, vatandaşların provokatörlere kulak vermemesi gerektiğine değinerek şunları kaydetti:

"Onlar şiddet ve kaos ortamından besleniyorlar. Halkı baskı altında tutup her türlü kötü oyunlarını sergilemeye çalışıyorlar. Buna en güzel örnek de CHP'nin Hakkari mitingine BDP'lilerin anlamlı katılışları ve Van'ın Başkale ilçesinde MHP'lilerin BDP'ye geçişleri gösterilebilir. Ama bizim bunlardan korkumuz yok. Devlet Kürt vatandaşlarımız için TRT 6'yı kurarak önemli bir adım attı. Önceden bir anne yavrusuyla veya bir başka kişi diğer kişiyle Kürtçe konuşamıyordu. AK Parti hükümetinin yaptığı düzenlemelerle insanlar artık özgür şekilde Kürtçe konuşuyor. AK Parti Kürt vatandaşını çok önemsiyor. Biz barış içinde bir yarış olmasını istiyoruz. Sizlerin bize vereceği destekle buradan milletvekili olarak gideceğiz. "

Milletvekili adayı Necat Görentaş da Çataklı olarak devletin yaptığı yatırımları gördüğü zaman büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayarak, AK Parti hükümetinin, 2003 yılından beri Çatak'ta arıcılık ve alabalık başta olmak üzere bir çok alanda 15 milyon liranın üzerinde destek verdiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışını yapan milletvekili adayları, daha sonra esnafla görüşerek sorunlarını dinledi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement